Prvé El Clásico tejto sezóny sa začne už o niekoľko hodín. Pre fanúšikov je dodatočnou motiváciou aj to, že v zápase proti Realu Madrid sa môžu v zostave Blaugranas objaviť nového posily Lewandowski, Raphinha, Kessie a Christensen. Pre Poliaka to môže byť prvý zápas za Barcelonu.

Gólová mágia

Robert Lewandowski je jednoznačne najdôležitejšou posilou Barcelony v tomto prestupovom období. Fanúšikovia netrpezlivo čakajú na jeho debut a zabudli na Erlinga Hålanda, ktorý napriek veľkému potenciálu nemá na konte tak veľké úspechy Poliaka. 33-ročná deviatka je fyzicky silná, čo ukázali aj tréningy v USA. Víťaz Zlatej kopačky strelil v uplynulej sezóne v priemere viac ako gól na zápas a bude hviezdou nového projektu. Po odchode Lea Messiho má mužstvu zabezpečiť góly.

Brazílsky blesk

Raphinha urobil všetko preto, aby prestúpil na Camp Nou. Do svojich radov ho lákalo množstvo klubov, najmä z Premier League, pretože ho veľmi dobre poznajú. Krídelník v každom prípade nemal pochybnosti o tom, že chcel prestúpiť na Camp Nou, čím si získal sympatie culés. A tých nerozhodnutých presvedčí svojou hrou. V zápase proti Interu Miami strávil na ihrisku 45 minút a strelil jeden gól, na dva prihral. Je rýchly, spolupracuje, strieľa góly a verí si.

Africká skala

Kessie prichádza do Barcelony po tom, čo v drese AC Milána získal majstrovský titul v Serie A. Záložník prekvapil šatňu Blaugranas nielen svojou silou, ale aj tým, ako sa výborne prispôsobil pozičnej hre Barcelony. Videli sme to už v zápase proti Interu Miami. Xavi chce, aby Kessie hrával primárne ako defenzívny záložník.

Dánsky mozog

Aj Christensen prestúpil do Barcelony zadarmo. Niekoľko mesiacov čakal na to, kým bude prestup oficiálne potvrdený. Na ihrisku kontroluje všetko, rovnako ako si stráži svoj súkromný život. Dokáže dobre vyvážať loptu a čítať hru. Hra elegantne a výborne pasuje do tímu. Bude sa ešte musieť naučiť automatizmy typické pre mužstvo Xaviho Hernándeza, ale je inteligentný a určite to zvládne veľmi rýchlo.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2022-07-23 15:56:45
no mam nastaveny budik na 4:50. Ale nedockavosti beztak vstanu driv :) jdem na ne!
2022-07-23 16:08:43
????