FC Barcelona v treťom prípravnom zápase na americkej pôde remizovala s Juventusom 2:2. O góly sa podelili Dembélé na strane Blaugranas a Kean na strane Starej Dámy. Robert Lewandowski odohral viac ako hodinu, ale strelecky sa nedokázal presadiť.

Ďalšia fáza prípravy sa dnes v noci nášho času uzavrela v Texase, kde Blaugranas odohrali prípravné stretnutie proti Juventusu v Dallase. Xavi sa rozhodol úplne zmeniť zostavy v porovnaní s tou, ktorú sme videli v El Clásicu. Do základu sa vrátili Nico a Kessie, na pravú stranu obrany Sergi Roberto a partnermi Lewandowskeho v útoku boli Aubameyang a Dembélé. Mimo zostavu sa ocitli Pedri a Araujo, ktorým tréner doprial oddych.

Barcelona od úvodu hrala na vysoký presing, ktorý priniesol dobré výsledky. V tretej minúte vystrelil na bránku Dembélé, ale lopta nepadla do siete. O niekoľko minút na to sa spoza šestnástky pokúsil o zakončenie Lewandowski, no nepresne. Oveľa bližšie ku gólu mal Aubameyang v 12. minúte, ale pokus spoza pokutového územia len tesne minul žrď. Odpoveďou bola strela Di Mariu a v tomto prípade dobre zasahoval Ter Stegen. Tempo hry však neohúrilo. Zdalo sa, že na hráčov má vplyv horúčava, kvôli čomu sme len zriedkavo videli nejaký šprint a vysoký presing Barcelony nebol zakladaný s adekvátnou intenzitou.

Hneď po prestávke na občerstvenie sa na trávniku objavil Dest, ktorý vystriedal Roberta. Bol to práve Američan, ktorý o chvíľu na to, poslal loptu Dembélému, ten predribloval celú defenzívu Juventusu a prekonal Wojciecha Szczęsneho. Barcelona sa snažila svoj náskok navýšiť, no bol to Juventus, ktorý strelil gól a vyrovnal. Cuadrado poslal dokonalý center a Kean z tesnej blízkosti poslal loptu za brankára Blaugranas. To však Xaviho zverencov nerozhodilo. O chvíľu na to sa Dembélé rozhodol, že sa opäť prebije cez celú defenzívu súpera a po chaotickom driblingu sa mu podarilo zapísať na streleckú listinu. V 44. minúte mal na 3:1 zvyšovať Kessie, ale poľský brankár sa nedal zaskočiť. Rozhodca v prvom polčase nadstavil dve minúty, ale tie nič zásadné nepriniesli.

Po polčase sa na ihrisku objavilo množstvo nových hráčov na čele s Ansu a Raphinhom. Brazílčan sa v 50. minúte pokúsil o strelu z diaľky, ale Perin dobre zakročil. Následne sa Juventusu podarila dobrá ofenzívna akcia a po chybe obrany strelil Kean druhý gól svojho tímu, čím vyrovnal na 2:2. V 56. minúte sa Cuadrado pokúsil o strelu z diaľky a Iñaki Peña vytiahol loptu nad brvno. V 69. minúte Raphinha trafil spojnicu z priameho kopu a o chvíľu na to tú istú spojnicu trafil aj Ansu Fati. Perin mohol v tomto prípade hovoriť o veľkom šťastí.

Barcelona mala veľmi blízko ku gólu aj v 86. minúte. Brankár Juventusu kryl Gaviho strelu a potom sa snažil o gól Memphis, ale neúspešne. Holanďan nemal ďaleko ku gólu aj v nadstavenom čase, ale proti bol Perin. Zverenci Xaviho Hernándeza podali v druhom polčase dobrý výkon, ale napriek tomu nedokázali streliť gól. Zápas sa nakoniec skončil nerozhodne 2:2.

V 40° horúčavách však bolo ťažké očakávať vysokú intenzitu. Chýbala aj kvalitná rozohrávka, aj keď individuálne akcie určite potešili. Potešili aj dva góly Dembélého, ktorý musí v nasledujúcej sezóne podávať vyrovnanejšie výkony a častejšie skórovať. V dobrom svetle sa ukázalo aj viacero mladíkov s Baldem a Torrem na čele. Pre tímom je v každom prípade ešte veľa práce.

Barcelona 2:2 Juventus

Góly: 34' a 40' Dembélé | 39' a 52' Kean

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen (min. 46, Iñaki Peña), Sergi Roberto (min. 32, Dest (min. 78, Casado)), Christensen (min. 62, Piqué), Éric García (min. 46, Frenkie), Jordi Alba (min. 62, Balde), Busquets (min. 46, Pjanić), Nico (min. 46, Gavi), Kessie (min. 62, Pablo Torre), Dembélé (min. 46, Raphinha (min. 78, Collado)), Lewandowski (min. 62, Memphis), Aubameyang (min. 46, Ansu Fati (min. 78, Ez Abde)).

Juventus: Szczęsny (min. 46, Perin), Danilo (min. 61, Compagnon), Bremer (min. 59, Rugani), Bonucci (min. 46, Gatti), Alex Sandro (min. 61, Pellegrini), Rovella, Locatelli (min. 61, Fagioli), Zakaria, Cuadrado (min. 77, Barbieri), Di María (min. 77, Soule), Kean (min. 77, Cudrig).

zdroj: fcbarca.com forcabarca.sk youtube.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-07-27 08:07:33
Nevidel som sice zápas ale počul som že vraj aj pjanicovi sa darilo...a čo sa týka dembeleho golov - tie som videl...HUKOT! Takto obranu prejsť? Dúfam že dembovi sa bude hrať teraz lepšie keď ma na poste aj priameho konkurenta
2022-07-27 08:22:54
Škoda.. Šance byly :)