FC Barcelona na záver turné po Spojených štátoch zdolala New York Red Bulls 2:0 po góloch Dembélého a Memphisa. Hostia si vytvorili množstvo gólových príležitostí a sám Robert Lewandowski mal streliť hetrik. Červenú kartu za ostrý faul na Pabla Torreho videl Edelman.

Katalánci skompletizovali americké turné víťazstvom nad NY Red Bulls, keď predtým porazili Inter Miami a Real Madrid a remizovali s Juventusom. Xavi opäť prekvapil a trochu zmenil zostavu, keď do stredu poľa poslal tentokrát Frenkieho de Jonga a Gaviho. V základe sa objavili aj Raphinha spolu s Dembélém. Nechýbal Busquets a Lewandowski. Ďalšie minúty v základe odohral Christensen.

Barcelona sa od začiatku stretnutia pokúšala veľmi rýchlo prechádzať z obrany do útoku, hľadala krídelníkov a Lewandowskeho. V dvoch prípadoch však chýbala presnosť v kľúčovom momente. V 9. minúte Lewa dobre rozohral loptu na Dembélého, ale nakoniec nevyužil dobrú prihrávku Francúza, keď v šestnástke zbytočne dribloval. Domáci pohrozili nie zlým pokusom z diaľky, ale nepresným. V 15. minúte mal skvelú príležitosť Dembélé, ale poriadne prestrelil. Bližšie ku gólu bol Lewandowski, no lopta po jeho hlavičke letela tesne nad brvno. Skvelý center v tejto akcii si pripísal Jordi Alba. Poliak nerezignoval a v 20. minúte mu po individuálne akcii chýbalo ku gólu len veľmi málo.

V 24. minúte si Dembélé dobre nabehol po pravej strane a opäť vypracoval výbornú príležitosť pre Lewandowskeho, no tentokrát sa Poliak netešil z gólu kvôli dobrému zákroku gólmana NY Red Bulls. O chvíľu na to sa Poliak opäť ocitol zoči-voči Coronelovi, ale aj túto príležitosť premárnil. Lewandowski totiž po výbornej prihrávke Raphinhu napálil priamo do brankára. Katalánci však kontrolovali hru a súpera pritlačili. Odmenou im gól gól v 40. minúte, keď Raphinha rozohral skvelú akciu s Dembélém a Francúz tvrdým zakončením nedal brankárovi súpera šancu. Pred prestávkou sa Xaviho zverencom nepodarilo streliť ďalší gól a do šatní odchádzali s minimálnym náskokom.

Po prestávke došlo na ihrisku k množstve zmien. Na trávnik vybehli Sergi Roberto, Pedri, Kessie, Piqué a Ansu Fati. Zostal aj Lewandowski a ten najprv predviedol peknú akciu, neskôr sám vystrelil, ale bol efektívne zablokovaný a brankár stihol loptu kryť. V 57. minúte Poliak preveril pripravenosť rezervného brankára hostí. Výbornú šancu mal aj Fati, ale prestrelil. V 69. minúte chýbalo len málo, aby Franck Kessie poslal výbornú loptu na Lewu do šestnástky, ale tá sa k Poliakovi nakoniec nedostala.

Ďalšie gólové príležitosti zahodili Aubameyang a opäť Fati. V 78. minúte výborne zasiahol brankár hostí Meara a v nasledujúcej akcii Memphis prihral na Fatiho, ktorý však zbytočne prihrával pod seba. V priateľskom zápase veľmi nezvyčajná situácia nastala v 82. minúte, keď Edelman ostro fauloval Pabla Torreho, za čo videl priamu červenú kartu. V 87. minúte urobil brankár súpera spoločne s obrancom hrubú chybu a Memphis Depay strelil gól do otvorenej brány. Posledné minúty už nepriniesli zmenu výsledku a Barcelona ukončila turné v USA víťazstvom. Dobrý výkon opäť podali Raphinha s Dembélém a tiež obrancovia Christensen a Éric García. Teraz je čas na návrat do Barcelony a postupne myslieť na začiatok ligovej sezóny.

NY Red Bulls 0:2 FC Barcelona

Góly: 40. Dembélé, 87. Depay

Zostavy

NY Red Bulls: Coronel (min. 46, Meara)– Reyes (min. 46, Edelman), Long (min. 46, Dylan Neals), S. Nealis (min. 46, Fernández), Tolkin – Casseres (min. 46, Amaya), Yearwood, Luquinhas (min. 46, Barlow) – Harper (min. 46, Sserwadda), Klimala, Morgan (min. 55, Caden Clark)

FC Barcelona: Ter Stegen (min. 72, Peña) – Araujo (min. 46, Sergi Roberto), Christensen (min. 46, Piqué), Éric García (min. 61, Pjanić), Alba (min. 61, Balde) - De Jong (min. 46, Kessie), Busquets (min. 61, Nico), Gavi (min. 46, Pedri (min. 78, Pablo Torre)) – Raphinha (min. 61, Aubameyang), Lewandowski (min. 72, Memphis), Dembélé (min. 46, Ansu Fati)

zdroj: forcabarca.sk fcbarca.com youtube.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-07-31 08:14:32
Nasazování Frenkieho na pozici stopera fakt nechápu, zvláště když náš nejlepší stoper Araujo nastupuje jako pravý obránce....
2022-07-31 08:41:30
Brankár red bullu si zachytal poriadne ?