Katalánska rozhlasová stanica Cadena SER zverejnila podrobnosti týkajúce sa prestupovej sumy Julesa Koundého, ktorý sa presťahoval z Andalúzie do metropoly Katalánska.

FC Barcelona včera odprezentovala Julesa Koundého, svoju piatu posilu v prebiehajúcom letnom prestupovom období. Ide o hráča, na ktorého príchode trval Xavi. Rokovania so Sevillou prebiehali pomerne rýchlo, ale konečné údaje potvrdzujú, že operácia bola nákladná.

Barcelona za transfer zaplatí nakoniec 50 miliónov eur vo fixnej platbe a 12,5 milióna eur v bonusoch, z ktorých 2,5 milióna eur bude vyplatených za predpokladu, že stopér odohrá minimálne 60% zápasov, v ktorých bude trénerovi dostupný. Celkové náklady na operáciu môže dosiahnuť 62,5 milióna eur.

Koundé zarobí 9,5 milióna eur v prvej sezóne a vo zvyšných 4 rokoch to bude 12 miliónov eur. V hrubom. Okrem toho dostane bonus za podpis zmluvy vo výške 2 milióny eur. Ak sa mu podarí naplniť aj rôzne bonusy, napríklad za zisk titulov, výplatu si môže navýšiť o ďalší jeden milión eur.

Chelsea ponúkala hráčovi oveľa vyššie platové ohodnotenie, no Koundé ukázal, že chcel prestúpiť len na Camp Nou. Nielenže prijal nižší plat, bol ochotný dokonca počkať za Barcelonou, kým si klub vyrieši svoju finančnú situáciu a bude schopný rokovať so Sevillou.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-08-02 09:55:25
Je super,keď takýto hráčik CHCE hrať za Barcu.V minulosti ich presviedčali vysoké platy.
2022-08-02 10:53:10
V Spanielsku je efektivna danova sadzba 47% pre prijmy nad 300k EUR + lokalna danova sadzba pre Katalansky region. Celkove danove zatazenie futbalistu sa moze vysplhat az do 50% hrubeho zarobku. :) Jules musi mat velmi rad Barcu, ked uprednostnil spanielske danove zatazenie pred Chelsea a Anglickom.