Izraelský agent Pini Zahavi, ktorý zastupuje Roberta Lewandowskeho, zarobil na prestupe svojho klienta do Barcelony 10 miliónov eur. Informuje o tom anglický The Athletic s odvolaním sa na zdroje z prostredia katalánskeho klubu.

Táto čiastka musí byť pripočítaná k 45 miliónom + 5 miliónom v bonusoch, ktoré Katalánci zaplatili Bayernu Mníchov za transfer. Zahavi bol kľúčovou postavou v celej operácii. Len vďaka jeho stratégii a práci bol prestup poľského útočníka na Camp Nou možný.

Agent má nesmierne dobré vzťahy s Joanom Laportom. Na začiatku mu uviedol, že ak je Barcelona schopná ponúknuť aspoň 40 miliónov eur za transfer, Bayern Mníchov by bol ochotný začať rokovať o odchode svojej najväčšej hviezdy. Zahavi sa postaral o to, aby útočník vyvinul na nemecký klub enormný tlak a to mu pomohlo odísť z Bundesligy.

Lewandowski v drese Blaugranas odohral zatiaľ 3 zápasy a strelecky sa nepresadil. Už v tento piatok bude oficiálne predstavený ako nová posila FC Barcelona. Podujatie sa uskutoční na Camp Nou za účasti verejnosti.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-08-04 10:13:30
Athletic bude riadny bulvar, informacie asi, mozno a alebo.
2022-08-04 10:37:37
Na druhou stranu odvedl skvělou práci, to samé Deco. Je lepší si držet se světovými agenty dobré vztahy :)