Je to oficiálne - Cesar Azpilicueta podpísal zmluvu s Chelsea na nasledujúce dva roky a určite neprestúpi do Barcelony. Katalánsky denník Sport informuje o hlavnom dôvode, prečo sa tak stalo.

Azpilicueta bol s dohodnutý s Kataláncami na podmienkach transferu už od januára a od bývalého majiteľa Chelsea Romana Abramoviča dostal slovo, že ho počas leta pustí za podmienky, že za neho dostane zodpovedajúcu ponuku. Chelsea však využila klauzulu v zmluve hráča a jednostranne s ním predĺžila zmluvu, čím mu odchod skomplikovala do takej miery, že sa obranca nakoniec rozhodol zostať na Stamford Bridge.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo Azpilicueta neprestúpil do Barcelony, bol Todd Boehly - nový majiteľ Chelsea si chcel hráča ponechať v kádri a odmietol ho predať. Už krátko po svojom príchode do klubu trval na tom, aby Azpilicueta zostal, pretože mužstvo potrebuje lídra ako on. Boehly dokonca odmietol rokovať s Barcelonou o prestupe Azpilicuetu.

Chelsea od príchodu nového majiteľa nikdy nechcela predať Azpilicuetu, pretože nechcela stratiť svojho kapitána, ktorý je zároveň legendou klubu. Navyše, čoskoro štartuje nová sezóna v Premier League a The Blues sa nepodarilo podpísať žiadneho pravého obrancu, ktorý by Azpilicuetu nahradil. Tréner a hráč chceli túto záležitosť uzavrieť ešte pred začiatkom sezóny a rozhodli sa tak, že Barcelona sa musí po novom pravom bekovi poobzerať inde.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2022-08-05 08:15:29
Logické a správne riešenie pre Chelsea. A aj pre nás. Zmysel pre nás by to malo , ak by bol grátis . Za 12 M v jeho veku už nie, aj keď dnes táto suma na prestupovom trhu už nič neznamená.
2022-08-05 16:50:45
Ta Azpi je vybavený, ešte toho Alonsa. :-)