Gerard Piqué sa včera stretol s predstaviteľmi FC Barcelona. Denník ARA uvádza, že Barcelona požiadala stopéra, aby sa zriekol 52 miliónov eur. Ide o sumu, ktorú Katalánci dlhujú Piquému na plate. Ak bude Piqué súhlasiť, Barcelona nebude musieť predať ďalšie klubové aktíva, aby mohla registrovať hráčov.

ARA informuje, že Barcelona musí Piquému vyplatiť 52 miliónov eur na odloženej časti platu už v sezóne 2022/2023. Dôvodom tejto vysokej sumy je, že obranca sa dohodol s bývalým prezidentom Bartomeuom na zmluve do roku 2022 a počas pandémie predĺžil spoluprácu do roku 2024, aby si mohol odložiť časť platu a pomôcť klubu. Piqué ustúpil Barcelone aj počas uplynulého leta, keď si znížil plat, aby klub mohol zaregistrovať Memphisa Depaya a Érica Garcíu. ARA však píše, že Piqué sa zriekol len drobnej časti svojho platu a až 70% si odložil na budúcu sezónu.

Práve z tohto dôvodu sa Joan Laporta, Mateu Alemany a Rafa Yuste stretli v stredu večer na večeri s Gerardom Piquém a jeho agentom Arturom Canalesom. Spomínaných 52 miliónov eur ide do platového rozpočtu klubu. Futbalista je odhodlaný zostať v klube napriek veľkej konkurencii, ale klub tlačí na Katalánca, aby si tentoraz skutočne znížil mzdu a platovo sa vtesnal do novej platovej štruktúry. Barcelona očakáva, že Piqué bude súhlasiť s takou výškou mzdy, ktorá bude reflektovať jeho novú úlohu v tíme. Xavi obrancovi už na začiatku sezóny povedal, že bude hrať menej a podľa všetkého bude až piatym obrancom v hierarchii.

zdroj: ARA
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

26 komentáre
2022-08-05 10:45:02
Áno je pravda ze na taky plat už nemá výkon no na druhu stranu po tomto lete by som ich vysmial a zabuchol dvere
2022-08-05 10:45:34
Fíha, kiežby s tým súhlasil. Bol by ozajstný líder, srdciar.