Xavi Hernandez už nejaký čas hovoril o tom, že chce v Barcelone dvoch špičkových hráčov na každú pozícii. Trpezlivosť ruže prináša a tréner Barcelony sa dočkal.

Teraz má v každom prípade opačný - príjemný - problém a to najmä v ofenzíve. Na každý post má dvojicu elitných futbalistov a všetci by hrali základ vo väčšine klubov v Lige Majstrov. Dokonca aj Memphis Depay by si našiel miesto v základnej jedenástke v množstve elitných klubov, no na Camp Nou to nebude mať vôbec jednoduché.

Xavi Hernádez má jasno v tom, že prvou voľbou na pravú stranu bude Ousmane Dembélé. Francúz vie, že tréner mu plne dôveruje a snaží sa mu odvďačiť výkonmi na ihrisku. V predsezóne zatiaľ podáva výborné výkony. Xavi verí, že Dembélé sa môže stať najlepším hráčom na svete na svojom poste.

Potom je v kádri aj Raphinha, ktorý prišiel na Camp Nou, aby bojoval s Francúzom o miesto v zostave. Už teraz si získal fanúšikov na svoju stranu a Xavi sa dokonca pokúsil o to, aby obaja krídelníci zasiahli do zápasu naraz.

Na ľavej strane má tréner na výber takisto dvoch hráčov - Ansu Fati a Ferran Torres. Odchovanec La Masie mal v posledných rokoch veľké problémy so zraneniami, ale postupne sa vracia do zápasového kolotoča. Zdá sa, že zranenia už hodil za hlavu a dostáva sa do hernej pohody. Otázne je, nakoľko ho zranenia poznačili a či sa dokáže vrátiť do formy spred tohto nepríjemného obdobia.

Úloha Ferrana Torresa

Bývalý hráč Valencie či Manchestru City bol po svojom januárovom príchode kľúčovým hráčom a odohral 25 zápasov vo všetkých súťažiach. Pomohla mu v tom jeho všestrannosť a hrávať bude pravdepodobne aj v prebiehajúcom ročníku, nakoľko dokáže zahrať aj na poste hrotového útočníka, ktorý budú mať pod drobnohľadom Lewandowski a Aubameyang.

Je tu však ešte aj Memphis Depay. Xavi mu doprial minúty v priebehu predsezóny, ale neočakáva sa, že tento rok bude zohrávať nejakú zásadnú úlohu. Skôr to vyzerá na to, že si bude musieť nájsť nový klub.

Vo výsledku však platí, že Xavi má z pohľadu ofenzívy k dispozícii mimoriadne kvalitný káder a má si z čoho vyberať. Elitní hráči s rôznou charakteristikou budú bojovať o miesta v útoku. A každý musí zabrať naplno, aby si svoje minúty vyslúžil.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com marca.com

Diskusia

5 komentáre
2022-08-06 09:35:07
Raphina je pravé krídlo, Torres a Dembélé môžu hrať na oboch krídlach, Fati ľavé krídlo. Zdravie Fatiho a Dembélého je dosť pochybné... Ale v momente, ak by mal Raphina len sedieť na lavičke, pôjde o vyhodené peniaze.
2022-08-06 09:56:13
Je jich opravdu až moc a Ferran se zdá být nejslabší. Jsem zvědav jak si s tou situací poradí.