Gerard Piqué má v súčasnosti nesmierne silnú konkurenciu v strede poľa a s minútami v novej sezóne to nebude mať jednoduché. Katalánsky denník Sport naznačuje, že veterán bude v hierarchii stopérov Xaviho Hernándeza až na piatom mieste.

Piquého čaká už 15. sezóna v prvom tíme Blaugranas. Španiel sa pripojil k Barcelone ešte v roku 2008 z Manchestru United. Dlhé roky bol lídrom defenzívy FC Barcelona, keď taktovku prevzal od Carlesa Puyola a pod vedením rôznych trénerov povyhrával množstvo trofejí. Takmer po celý ten čas sa herne držal na vysokej úrovni, no vedieť o sebe dali vek a zdravotné problémy. Stopér odštartoval túto sezónu so zdravotnými komplikáciami a z tohto dôvodu vynechal prvé prípravné zápasy proti Olot a Interu Miami. Po prvýkrát sa na ihrisku objavil v El Clásicu, v ktorom odohral 30 minút. Následne si pol hodinu pripísal v stretnutí proti Juventusu a celý polčas proti NY Red Bulls. Ani v jednom z týchto zápasov sa neobjavil v základnej jedenástke.

Vek a zdravotné problémy však nie sú jediným dôvodom, prečo hrá Piqué pomenej. Dôležitým faktorom je tvrdá konkurencia v strede poľa. Katalánci v priebehu tohto leta kúpili Andreasa Christensena a Julesa Koundého. Dán prekvapil trénerský štáb skvelými výkonmi na turné v USA a zdá sa, že Francúz má kvalitu na to, aby sa prebojoval do základu. V dobrom svetle sa v USA ukázal aj Éric García. Zabudnúť nemôžeme ani na Ronalda Arauja, ktorého Xavi otestoval na pravej strane obrany, ale jeho prirodzenou pozíciou je samozrejme stopér.

Je teda zrejmé, že Piqué v hierarchii stopérov klesol. Zatiaľ čo v uplynulej sezóne hral veterán veľmi dobre, často však nebol k dispozícii kvôli zdravotným problémom a existuje riziko, že sa to bude opakovať aj v priebehu nadchádzajúceho ročníka.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-08-06 13:32:24
Vysoko nepravdepodobné
2022-08-06 14:19:05
pevne verím, že to bude aj v skutočnosti tak.