Madridský denník AS informuje, že Xavi Hernández už prijal rozhodnutie týkajúce sa ďalšej budúcnosti Miralema Pjanića. Bosniak nakoniec zostane na Camp Nou. Podmienkou bolo, aby si hráč znížil plat a ten bez problémov súhlasil.

Miralem Pjanić dostal od Xaviho druhú šancu. Bosniak urobil na trénera Barcelony veľmi dobrý dojem počas amerického turné a otvoril si dvere pre zotrvanie v klube. Xavi hovoril so záložníkom v stredu a oznámil mu, že si ho chce ponechať v tíme za predpokladu, že bude ochotný znížiť si plat. Po novom bude zarábať 6 miliónov eur netto za sezónu. Pjanić túto požiadavku bez problémov akceptoval a to znamená, že Xavimu bude k dispozícii.

Tréner Blaugranas vidí Pjanića ako náhradníka Busquetsa na poste defenzívneho záložníka. Skúsený stredopoliar má všetky prednosti na pôsobenie na tejto pozícii, dokáže rozohrávať loptu, kontrolovať tempo hry, vytvárať situácie, hrať presingom a získavať lopty.

Zotrvanie Pjanića v klube znamená, že Xavi bude mať k dispozícii dvoch až troch hráčov na každú pozíciu na ihrisku s výnimkou pozície ľavého obrancu. Problém však môže mať Nico González, ktorému Pjanić môže vziať minúty. Nie je vylúčené, že mladý záložník nakoniec odíde na hosťovanie, aby sa naďalej rozvíjal.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-08-07 09:15:43
aspoň že si znížil plat. Koľko mal predtým?
2022-08-07 09:20:24
Jen se modlím že to Xavi udělal dobře, protože tady většina expertů s touto variantou hrubě nesouhlasila, hahaha.Já osobně si moc přeji aby to Xavi viděl lépe než oni a že nám Pjanič pomůže, navíc jak rychle souhlasil se snížením platu pomůže i při registraci nových hráčů, za mě klobouček dolů.