Médiá doteraz tvrdili, že potenciálny príchod Bernarda Silvu do Barcelony je možný len v tom prípade, že Frenkie de Jong odíde z Camp Nou. V posledných dňoch sa však začali objavovať informácie o tom, že záložník The Citizens prestúpi na Camp Nou aj v tom prípade, ak Holanďan zostane. Katalánsky denník Sport sa zamýšľa nad tým, či by bolo v kádri Blaugranas miesto pre oboch stredopoliarov.

Vedenie FC Barcelona malo rozhodnúť o tom, že k obom operáciám bude pristupovať nezávisle na sebe, takže nie je vylúčené, že Silva prestúpi na Camp Nou a Frenkie de Jong zostane tiež. Prvým dôsledkom by samozrejme bola ešte tvrdšia konkurencia v boji o miesta v základe. Barcelona počas leta kúpila Francka Kessieho, zostať má aj Pjanić. Xavi môže mať k dispozícii až deviatich záložníkov, ak nepočítame Sergiho Roberta či Pabla Torreho, ktorí taktiež môžu hrávať v strede poľa.

De Jong sa už v priebehu uplynulého ročníka musel deliť o minúty s Pedrim a Gavim, no vďaka svojej všestrannosti mohol hrávať aj ako pivot a bol schopný zaskočiť za Busquetsa. Podobnej úlohy sa však teraz môžu zhostiť Kessie s Nicom Gonzálezom. Je možné, že tréner sa rozhodne hrať na rozostavenie 3-4-3 podobne ako to robil Pep Guardiola s Busquetsom, Iniestom, Xavim a Fàbregasom. Posledný menovaný hrával pod hrotovým útočníkom. Práve na tejto pozícii môže hrať Bernardo Silva, ktorý by mohol ukázať svoj ofenzívny potenciál. V tejto úlohe by si každopádne vedeli dobre poradiť Pedri s Gavim, a dokonca aj Frenkie ako box-to-box záložník.

Sport navyše pripomína, že tréner Barcelony testoval Frenkieho na poste stopéra, čo niektorí vnímali ako pokus donútiť Holanďana k odchodu a ďalší zas ako testovanie nového taktického variantu. Po transferoch Koundého a Christensena sa ale nezdá, aby Frenkie mohol hrať v obrane. Nádejou pre De Jonga a Silvu dostať sa do zostavy je systém 3-4-3, v ktorom by mohli hrať spolu s Pedrim a Gavim.

Náhradníkom Holanďana by sa stal Nico González a Kessie s Pjanićom by mohli dopriať oddych mladým záložníkom. V zálohe by zostal Pablo Torre, ktorý môže hrávať v rezerve a potom tu máme Sergiho Roberta ako poslednú možnosť. Sport tak trochu pozabudol na Busquetsa, ktorý by sa v takomto variante striedal s De Jongom na poste pivota. Ak by Holanďan z času na čas zaskočil miesto Silvu ako ofenzívy stredopoliar, Portugalčan by si mohol oddýchnuť.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2022-08-07 17:20:03
Není. Ledaby jsme byli v nesmyslnym přebytku.
2022-08-07 17:22:41
To bude úleva až tahle sága skončí. Barca v dluhách už jsme utratili skoro 200m a ještě do toho Silvu, který bude stát 80-100m. Navíc by akorát zabíral místo Gavimu s Kessím. Doufám v budoucnost zálohy od příští sezóny FDJ - Gavi/Kessié rotace a Pedri. Snad to tak vyjde.