O budúcnosti Nica Gonzáleza by sa mohlo rozhodnúť v priebehu najbližších dní. V súčasnosti sa nezdá pravdepodobné, aby záložník zostal v kádri prvého tímu. Klub sa prikláňa k možnosti hosťovania, aby sa hráč mohol naďalej rozvíjať. Píše madridský denník AS.

Xavi momentálne nemôže zaručiť, že mladý stredopoliar dostane minúty na ihrisku, najmä ak sa k tímu pripojí aj Bernardo Silva. Športové vedenie je preto naklonené možnosti poslať záložníka na hosťovanie na jednu sezónu. Nico proti tomu nemá žiadne výhrady, pretože podľa médiá sám požiadal o takéto riešenie. Je zrejmé, že v tejto sezóne bude hrať pomenej. Jorge Mendes spolupracuje aj s Bernardom Silvom, takže agent sa môže postarať o obe operácie. Predaj Gonzáleza je v každom prípade vylúčený aj napriek tomu, že Barcelona za hráča dostala zaujímavé ponuky. Ak mladík pôjde na hosťovanie, súčasťou zmluvy určite nebude opcia na kúpu.

Odchod Nica by samozrejme uvoľnil jedno číslo v kádri prvého tímu, ale po príchode Marcosa Alonsa by mal Xavi v tíme 28 hráčov, pričom La Liga umožňuje zaregistrovať len 25. Madridský denník AS uvádza, že z Camp Nou odíde Braithwaite, Umtiti a Depay.

Katalánsky denník Sport doplnil, že ak Barcelona kúpi Bernarda Silvu a v kádri zostane aj Frenkie de Jong, z klubu bude musieť odísť nielen Nico, ale aj Miralem Pjanić. Bosniak má pritom za sebou dobrú predsezónu a tréner je s jeho výkonmi spokojný, no zrejme pre neho nebude mať miesto v kádri. Niečo naznačil aj včerajší zápas Gamper Cupu, keďže Pjanić sa na ihrisku vôbec neobjavil.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-08-08 09:01:07
Iná možnosť neexistuje. V tejto sezóne tu nemá čo hľadať. Vôbec nestíhal tempu frenkieho a francka.
2022-08-08 09:08:13
Ideál by byl taková Girona. Xavi ho chce předělat na DM a Sergio příští rok končí, takže ideálně si tuhle pozici vyzkoušet jinde a za rok se může ukázat. Potenciál má stále slušnej.