Počas tohto týždňa nás čaká opäť množstvo prestupových špekulácií a oveľa viac. Športové riaditeľstvo má plné ruky práce, keď sa pokúsi uzatvoriť transfer Marcosa Alonsa a konečne podpísať predĺženie spolupráce s Gavim. Okrem toho je potrebné predať ďalších nepotrebných hráčov.

Katalánsky denník Mundo Deportivo uviedol, že oficiálne potvrdenie transferu Marcosa Alonsa na Camp Nou môžeme očakávať tento týždeň. Ľavý obranca patrí dlhodobo medzi hlavné prestupové ciele Xaviho Hernándeza. Thomas Tuchel dal v sobotu zelenú k odchodu hráča a následne o tom hovoril aj verejne.

V nadchádzajúcich dňoch sa môže vyjasniť budúcnosť Martína Braithwaitea, Memphisa Depaya a Samuela Umtitiho, ktorý sa včera dokonca ani neobjavil na prezentácii prvého tímu pred zápasom o Gamperov pohár. Je pravdepodobné, že všetci traja odídu z klubu zadarmo.

Čoskoro sa vyrieši budúcnosť v prípade Nica Gonzáleza, ktorý môže odísť na hosťovanie aj napriek tomu, že Xavi ho v priebehu uplynulého týždňa ubezpečil, že s ním počíta. Dobrým znamením pre mladíka je fakt, že včera odohral celý druhý polčas a jeho súčasný rival v boji o minúty na ihrisku, Miralem Pjanić, sa na ihrisku vôbec neukázal. Všetko nasvedčuje tomu, že po príchode Marcosa Alonsa odíde na hosťovanie Alejandro Balde. Ten sa v zápase proti Pumas UNAM objavil v základnej zostave spolu s hráčmi, ktorí sa objavia v základe aj na úvod La Ligy proti Rayo Vallecano.

V priebehu tohto týždňa sa zrejme objavia nové informácie o budúcnosti Miralema Pjanića, ktorý môže nakoniec zostať na Camp Nou. Otáznik visí nad Frenkiem de Jongom a tiež nad príchodom Bernarda Silvu. Portugalčan je veľkým prestupovým cieľom Joana Laportu, no jeho príchod nie je istý. Športové oddelenie sa snaží na týchto záležitostiach pracovať v tichosti a istý čas to potrvá. Do konca augusta zostáva v každom prípade dostatok času.

Mundo Deportivo na záver uvádza, že v najbližších dňoch by malo byť potvrdené predĺženie zmluvy s Gavim, ktorý už oslávil 18. narodeniny a môže podpísať zmluvu na dlhšie obdobie ako len 3 roky. Zdroje pre denník potvrdili, že mladý záložník určite zostane v klube.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-08-08 11:52:36
Co je s Ferranem? V celé přípravě jsem ho neviděl na hřišti. Četl jsem během US tour, že doléčuje zranění, ale měl by být ready na Real a od té doby ticho po pěšině...to je na tom tak špatně, nebo se jen potřeboval dát do výkladní skříně Depay aby kluby viděly, že umí hrát a byl o něj zájem?
2022-08-08 12:13:37
Podrž Frenkiho.