Bernardo Silva podľa Ferrana Martíneza z denníka Mundo Deportivo stále čaká na Barcelonu, ​​no pomaly mu dochádza trpezlivosť. Portugalčan vidí, že hoci čas plynie, v rokovaniach nenastal žiadny pokrok. Martínez tvrdí, že šance na príchod záložníka Manchestru City na Camp Nou každým dňom klesajú napriek tomu, že hráč chce prestúpiť.

Ľudia z okolia Bernarda Silvu priznávajú, že hráč veľmi túži po prestupe do Barcelony a najmä po tom, čo Manchester City odsúhlasil jeho odchod. Úradujúci šampión Premier League súhlasil s predajom Silvu pod podmienkou, že záujemca za neho zaplatí minimálne 80 miliónov eur.

S futbalistom sa už tradične rozprával Xavi Hernández. Bernardo mal byť z projektu nadšený, no vidí, že sa teraz opakuje príbeh spred roka, keď chcel tiež vymeniť Manchester za Barcelonu. Ľudia z okolia hráča sa teraz chcú vyhnúť tomu, aby sa situácia zopakovala. Rokovania prebiehajú pravidelne, ale pokiaľ sa Katalánci nezbavia Frenkieho de Jonga, ponuku za Silvu nemôžu predstaviť. Jorge Mendes ako agent Silvu o tom veľmi dobre vie.

Zaujímavé však je, že Joan Laporta verejne tvrdí, že Barcelona chce, aby De Jong zostal v klube. Bernardo Silva tak zatiaľ čaká na to, ako sága s holandským stredopoliarom nakoniec dopadne. Mundo Deportivo každopádne tvrdí, že Portugalčan sa v celej záležitosti začína pomaly strácať. Ak by náhodou zostal v Manchestri City, podľa všetkého by podpísal nový kontrakt.

Je však veľmi nepravdepodobné, aby sa rokovania v prípade Silvu pohli vpred v najbližšom čase. Pre Barcelonu je v súčasnosti prioritou zníženie rozpočtu na mzdy a registrácia nových posíl. Portugalčan tak sleduje kroky Blaugranas. Mundo Deportivo okrem toho doplnil, že Silva odmieta zarábať na Camp Nou menej ako má teraz v Etihad.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-08-08 18:21:25
Dúfam, že si usadený Holanďan nezmyslí odísť 31. augusta. Mierny piskot dostal aj on včera pri prezentácií (rovnako ako Roberto).
2022-08-08 18:23:37
Silva by byl skvělej přestup, ale s tím jak momentálně máme nabytej kádr, je to absolutní nesmysl. I kdyby Frenkie odešel...