FC Barcelona stále nedokázala zaregistrovať ani jednu posilu, aj keď vedenie klubu trvá na tom, že opatrenia, ktoré prijíma v súvislosti s finančnou situáciou v klube, by mali postačovať na registráciu všetkých letných nákupov.

Joan Laporta, jeho vedenie aj poradcovia klubu neustále tvrdia, že urobili všetko, čo je potrebné, aby mohli zaregistrovať letné posily, no medzi klubom a vedením La Ligy doteraz nedošlo k zhode.

Katalánci ešte v pondelok tvrdili, že aktivácia štvrtej finančnej páky nebude nutná, nakoľko boli presvedčení, že doterajšie opatrenia postačujú. Rovnaký pohľad na vec mali aj audítori. Barcelona však dnes ustúpila a rozhodla sa aktivovať aj štvrtú finančnú páku, teda predať ďalších 24,5% práv na Barça Studios. To by teoreticky malo stačiť, tvrdí madridský denník Marca.

V programe Que Thi Jugues sme sa v každom prípade dozvedeli, že to stačiť nebude resp. k naplneniu požiadaviek La Ligy týkajúcich sa finančného fair play bude Barcelona chýbať už len veľmi málo, približne 30-40 miliónov eur. Barcelone nezostáva iná možnosť, len znížiť platy v tíme a s tým by mohli pomôcť Gerard Piqué a Sergio Busquets ako kapitáni prvého tímu.

Vedenie katalánskeho klubu najnovšie trvá na tom, že na registráciu posíl už naozaj nebude musieť predať žiadneho zo svojich hráčov, hoci by to samozrejme pomohlo. Nechajme sa prekvapiť, ako sa situácia zmení ešte v priebehu tohto týždňa.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
AndreasGerardi Premium
2022-08-09 16:04:37
Za toto by tie kluby mali Tebasa upáliť. Ani jeden klub v LA Lige nespĺňa kritériá FFP stanovené ligou. To je proste masaker. Ten chlap úplne zničí kvalitu ligy. Ja chápem, že chce zdravú ligu po finančnej stránke ale nemôže to predsa robiť na úkor kvality. Aby Barcelone nestačilo ani 800 miliónov je nonsens. Mal by sám zvolať okruhli stôl a začať rokovať a hlavne dohodnúť sa na nejakom kompromise. Lebo takto o dve sezóny bude LA Liga na úrovni Francúzskej L1 a možno ešte horšie. Už tak každý rok kvalita klesala. Takto to môže byť smrteľné
2022-08-09 17:27:27
Zatím tedy nestačilo 650 mega(účetní 760) a nemá stačit ani 750 dokud si plat nesnaží Pique a Sergio.
Tohle brutus.V přestupáku jsme mínus 120 mega a nestačí nám tedy 630 mega v plusu.Dle mě je to od ligy pomsta za to,že jsme nešli s CVC a dohodli si vlastní smlouvy. Snad do soboty budou aspoň Lewa,Demba,Rapnhinha.