Katalánsky denník Sport informuje, že príchod Marcosa Alonsa do Barcelony nemusí automaticky znamenať, že Alejadro Balde bude musieť odísť na hosťovanie. 18-ročný mladík by mohol zostať v dynamike prvého tímu, ale hral by za rezervu v prípade, ak by ho Xavi nepovolal na zápas prvého tímu.

Alejandro Balde má za sebou veľmi dobrú predsezónnu prípravu. Mladý obranca zaujal rýchlosťou, dynamikou a tiež aj väčšou zodpovednosťou v obrane v porovnaní s predchádzajúcou sezónou. No čoraz bližšie k prestupu do Barcelony je Marcos Alonso, ktorý mladíkovi určite 'ukradne' nejaké tie minúty na trávniku. Denník Sport informuje, že Xavi napriek tomu nechce vyradiť odchovanca La Masie zo zostavy.

V zápase proti Pumas UNAM sa Balde ukázal v základnej zostave spolu s hráčmi, ktorí s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpia proti Rayo Vallecano v 1. kole novej sezóny La Ligy. To môže byť dôkaz, že Xavi Baldemu naozaj dôveruje, no nemusí to automaticky znamenať, že mladík si v základe zahrá aj proti Rayo. Možno chcel tréner len otestovať mladíka v zostave s lepšími spoluhráčmi. Všetko však nasvedčuje tomu, že v prvom kole La Ligy si v základnej jedenástke zahrá Jordi Alba.

Ako informuje Sport, Balde môže zostať v klube a naďalej pôsobiť v rovnakej úlohe ako v uplynulej sezóne. Mladý Španiel bol v dynamike prvého tímu a keď nebude povolaný na zápas, tak si zahrá v rezerve pod vedením Rafu Márqueza. Samozrejme, naďalej je v hre odchod Baldeho na hosťovanie do mužstva, v ktorom by hral pravidelne a na vyššej úrovni, než v rezerve.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-08-10 07:47:32
absolutne zbytočne privádzať Alonsa za 10M + plat, ked Jordi odohrá 75% zápasov a tých 25 by bolo ideálnych pre Baldeho
2022-08-10 08:02:32
Načo nám je Alonso, keď už teraz máme problém zo zaregistrovaním nových posíl a to už v sobotu sa hrá prvé kolo La Ligy!!! Som veľmi zvedavý, ako poriešia registráciu nových posíl, keď nespĺňajú finančný strop!!! Možno ani aktivácia štvrtej páky nebude stačiť.