V súvislosti s prestupom Raphinhu na Camp Nou sa niektorí culés či odborníci obávali, že Brazílčan nemá takú hodnotu, akú za neho Barcelona zaplatila Leedsu United. Hra krídelníka v predsezónnej príprava však tieto pochybnosti vyvrátila.

Raphinha je spolu s Robertom Lewandowskim najväčšou posilou Barcelony v ofenzíve. Kým Poliak si v priebehu rokov v Bundeslige vypracoval renomé a je vo všeobecnosti považovaný za jedného z najlepších útočníkov sveta, Brazílčan doteraz nemal možnosť hrať za tak veľký klub ako Barcelona. Krídelník žiaril v Leedse, ale nebolo jasné, či sa bude vedieť presadiť aj v elitnom klube a hneď aj v inej lige. Zatiaľ sú však jeho výkony obdivuhodné.

Xavi chcel, aby mal Raphinhu k dispozícii už počas predsezónneho turné v USA, aby sa krídelník mohol čím skôr zohrať so zvyškom tímu pred začiatkom ligovej sezóny. Raphinha zasiahol už do prvého zápasu proti Interu Miami, v ktorom strelil gól a zaznamenal aj dve asistencie. V nasledujúcom El Clásicu strelil krásny gól, ktorý sa nakoniec ukázal ako víťazný. V Amerike si do štatistík pripísal ešte jednu asistenciu v zápase proti NY Red Bulls a rovnako potom aj v Gamper Cupe. Ak sa pozrieme na jeho štatistiky celkovo, Brazílčan si počas predsezóny viedol mimoriadne dobre.

Doterajšia forma Raphinhu je dobrým znamením pred štartom ligovej súťaže. Brazílčan je plný energie a ambícií a určite chce zabojovať o miesto v základnej jedenástke. To naznačuje napínavý boj medzi ním a Dembélém, pritom je jasné, že aj Francúz je vo vynikajúcej forme.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
Marian Premium
2022-08-10 14:23:12
Budú zápasy, kde nastúpia obaja, čierny peter zostane iným krídelníkom avšak zápasov bude veľa, prídu aj nejaké zranenia ujde sa všetkým nejaká minutáž. Je fajn, že gólovo sa chytil Dembo.
2022-08-10 14:23:20
Zatial hrá perfektne. Krídlo ako stvorené pre FC Barcelonu.

Dúfam že sa mu bude aj nadalej dariť