Ferran Torres tvrdo pracuje na svojej postave. Španiel si uvedomuje, že musí nabrať svalovú hmotu a silu, aby mohol súperiť o miesto v základnej zostave vzhľadom na tvrdú konkurenciu.

Ferran Torres nezasiahol ani do jedného zápasu počas predsezónnej prípravy kvôli zraneniu chodidla. To každopádne neznamená, že v priebehu posledných týždňov nerobil nič. Krídelník tvrdo pracoval, aby bol Xavimu k dispozícii v čo najlepšej forme pred začiatkom ligovej sezóny. Najdôležitejším aspektom, ktorý chcel zmeniť, že svalová hmota.

Krídelník sa dnes objavil v tréningovom centre Barcelony, hoci zvyšok tímu mal voľno. Uvedomuje si, že Xavi ho vidí skôr na kraji útoku ako v strede, kde má isté miesto Robert Lewandowski a jeho náhradníkom by mal byť Aubameyang. Z tohto dôvodu pracuje na transformáciou svojho tela, aby bol čo najlepšie pripravený na hru na krídle.

V Premier League hrával Torres často ako stredový útočník a v tak fyzickej lige potreboval byť silný, aby mohol súperiť so stopérmi. Po príchode do Barcelony sa to zmenilo a prakticky od samotného začiatku pôsobil predovšetkým na kraji ofenzívy, kde sú potrebné iné atribúty, ako napríklad rýchlosť, agilita, reflexy a hra jeden na jedného. Španiel sa chce vrátiť k tomu, čo prezentoval vo Valencii.

Torres, ktorý prestúpil do Barcelony v januári, bude čeliť tvrdej konkurencii. Zdá sa, že na krídlach bude mať šancu na základnú jedenástku Raphinha a Dembélé. V kádri je aj Ansu Fati, ktorý je hladný po hre. Bývalý hráč Manchestru City tak na sebe tvrdo pracuje, aby Xavimu mal čo ponúknuť.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-08-10 19:25:01
aktualne zbytocny hrač