Všetko nasvedčuje tomu, že o budúcnosti Frenkieho de Jonga môže byť čoskoro rozhodnuté. Agent Holanďana Ali Dursun mal priletieť do Barcelony a katalánsky denník Sport informuje, že klub od hráča očakávania drastické zníženie platu.

Zmluva De Jonga predstavuje pre klub priveľkú záťaž a to je hlavný dôvod, prečo ho chce predať. Laporta či Xavi si pritom De Jonga cenia. To však nestačí. Sport tvrdí, že Barcelona musí v budúcej sezóne hráčovi vyplatiť minimálne 22 miliónov eur. Barcelona preto očakáva, že hráč si zníži plat na polovicu. Inak bude nútený odísť. Najnovšie správy naznačujú, že Katalánci sa dohodli na predaji s Chelsea. Klub sa túto operáciu snaží urýchliť kvôli problémom s registráciou hráčov.

Sport píše, že agenti De Jonga nechcú o znížení platu ani len počuť a to preto, lebo hráč si plat odložil už predtým. V uplynulých dvoch sezónach hral len za nízku čiastku. Okrem toho sa mu nepáči fakt, že Barcelona kupuje nových hráčov zo obrovské čiastky a pritom nemá na výplatu pre hráčov, ktorých má v kádri.

Všetko je naďalej v rukách De Jonga a práve od neho záleží, či tomuto tlaku zo strany klubu podľahne. Klub na neho vytvára tlak aj prostredníctvom médií a zdá sa, že to začína mať efekt, keď rastie počet fanúšikov, ktorí na hráča začínajú nadávať. Stále však platí, že De Jong nemusí súhlasiť ani so znížením platu, ani s odchodom z klubu a Barcelona s tým nemôže nič urobiť. Otázne však je, ako často sa potom objaví na ihrisku.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-08-11 15:40:20
Už s tým prestaňte, uz mám pocit že si mám plat znížiť ja.

To je nejaká novinka?
2022-08-11 15:44:55
Donutí odejít? jako Umtitiho, Brat.... a spol? Aha...