Ousmane Dembélé v júli nečakane podpísal zmluvu s Barcelonou na ďalšie dva roky. Katalánsky denník Sport priblížil detaily tohto kontraktu.

Rokovania o predĺžení zmluvy medzi Barcelonou a Dembélém boli od začiatku kontroverzné a napäté. Francúz dokonca nebol hráčom Blaugranas, nakoľko mu skončila zmluva. Nakoniec však súhlasil s podmienkami na predĺženie spolupráce a podpísal kontrakt na 2 roky. Čoskoro môže počítať so zvýšením platu za predpokladu, že bude hrať dobre. Katalánci majú možnosť aktivovať opciu na predĺženie spolupráce o jeden rok navyše.

Sport píše, že Dembélé zarobí 16 miliónov eur brutto na sezónu. Okrem toho si môže privyrobiť 4 milióny eur ročne vďaka bonusom, ktorých podmienky sú ľahko splniteľné. Ak Francúz dodrží zmluvu, môže zarobiť 40 miliónov eur v hrubom. Okrem toho platí, že ak sa niekto rozhodne vyplatiť jeho odstupnú klauzulu, Dembélé dostane polovicu z tejto sumy. Mateu Alemany uviedol, že klauzula má výšku 100 miliónov eur, ale iné zdroje písali o 50 miliónoch. Sport však neuviedol, či Dembélé bude mať nárok na polovicu sumy aj v prípade predaja za nižšiu sumu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-08-11 21:00:43
Dúfam, že tieto podmienky zmluvy sú vtip