Zápas proti Rayo Vallecano je na programe už zajtra večer o 21:00, no Barcelona stále neaktivovala štvrtú finančnú páku a nemôže zaregistrovať všetkých hráčov v La Lige. Španielske médiá tvrdia, že včera prebehlo zasadnutie Laportu, Yusteho a Alemanyho. Barcelona včera mala poskytnúť La Lige potrebné dokumenty, ale nedokázala to urobiť.

Cadena COPE nedávno uviedla, že Barcelona má problémy s predajom ďalších aktív klubu, teda aktiváciou štvrtej finančnej páky. 100 miliónov eur z predaja 24,5% Barça Studios bude v rozpočte klubu chýbať a v dôsledku toho nemôže zaregistrovať všetkých hráčov. Mundo Deportivo píše, že La Liga čaká na dokumentáciu od Barcelony týkajúcu sa aktivácie štvrtej páky. Vedenie ligy dostalo od Barcelony zatiaľ len nejaké informácie týkajúce sa podmienok štvrtej finančnej páky, ale na akceptovanie potrebuje oficiálnu zmluvu podpísanú oboma stranami. Tá mala byť doručená včera, čo sa ale nestalo.

Katalánsky denník dodáva, že La Liga potrebuje určitý čas na analýzu dokumentov, aby nedošlo k omylu. A to najmä preto, lebo dokumentácia tohto typu operácií je často komplikovaná. Ak Barcelona zašle dokumenty neskoro, registrácia hráčov sa môže oneskoriť a nestihnú prvé kolo La Ligy. Čas na registráciu hráčov je do soboty 20:55, nakoľko Barcelona hrá zápas proti Rayo od 21:00. Nie je vylúčené, že Barcelona bude musieť riešiť dilemu, či do súťaže zaregistruje Lewandowskeho, alebo Kessieho s Christensenom, pretože táto dvojica má v zmluve klauzulu, na základnej ktorej môžu odísť z klubu zadarmo za podmienky, ak ich Barcelona nestihne zaregistrovať do začiatku ligy.

Relevo dodáva, že Barcelona nie je jediným klubom v La Lige, ktorý má problémy s registráciou svojich hráčov. V celej Primera Division je 53 hráčov, ktorí ešte nie sú zaregistrovaní, hoci niektoré prípady sú len otázkou formálnych záležitostí, nie platového limitu. Spolu s Kataláncami majú najväčšie problémy Betis a Almería. Kluby však majú čas na registráciu hráčov do 1. septembra. V prípade Barcelony však nemusí stačiť ani štvrtá páka a tak bude potrebné znížiť platy hráčov.

Denník Ara k téme dodal, že by bol zázrak, aby sa Barcelone podarilo do zápasu proti Rayo zaregistrovať všetkých 7 hráčov. Uviedli to zdroje z prostredia klubu. Barcelona dúfa, že aktivácia štvrtej páky sa v piatok urýchli. Na registráciu všetkých hráčov však nemusí zostať dostatok času, takže nie je vylúčené, že na úvod ligy bude zaregistrovaných len časť hráčov.

zdroj: mundodeportivo.es marca.com relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-08-12 07:28:25
nekonecny pribeh boze moj uz nech sa to vyriesi nech si konecne mozme uzit poriadnu sezonu
2022-08-12 07:30:43
Zatím je totelenovela a každý den něco jiného. Snad se ti hráči podaří zaregistrovat.