Franck Kessie veľmi sľubne odštartoval svoje dobrodružstvo v Barcelone a ukazuje sa, že by mohol byť pre Xaviho veľmi dôležitým hráčom. Médiá tvrdia, že futbalista Pobrežia Slonoviny sa cíti v klube veľmi dobre a neuvažuje o odchode ani v tom prípade, ak by ho Barcelona nestihla zaregistrovať na prvý zápas sezóny.

Barcelona má v tejto sezóne v strede poľa množstvo možností na výber. Istotu základnej zostavy majú Sergio Busquets a Pedri a v súčasnosti sa zdá, že tretím hráčom základnej jedenástky bude Gavi, aj keď samozrejme nie je jasné, ako sa vyvinie situácia s Frenkiem de Jongom a Bernardom Silvom. Otázkou ale je, aká je úloha Francka Kessieho. Sport tvrdí, že tento záložník bude žolíkom Xaviho Hernándeza, pretože má o niečo iný profil od svojich spoluhráčov. Medzi jeho prednosti patrí fyzická sila, nábehy z druhej línie, vypĺňanie voľného priestoru na ihrisku a tvrdá práca. Samozrejme okrem ďalších vlastností.

Sport informuje, že práve Kessie strávil na ihrisku počas predsezónnej prípravy najviac minút spomedzi všetkých záložníkov (288). Polčas odohral v zápasoch proti Olot, Interu Miami, Realu Madrid, NY Red Bulls a Pumas. V zápase proti Juventusu strávil na ihrisku 63 minút. Je potrebné zdôrazniť, že Kessie začal predsezónnu prípravu skôr v porovnaní so svojimi spoluhráčmi, ale je potrebné poukázať na to, že odohral viac minút ako Nico (275), Busquets (258), Pedri (230), Sergi Roberto (228, tiež ako obranca), Frenkie de Jong (225), Gavi (225) a Pjanić (119).

Katalánci v súčasnosti finalizujú kroky potrebné k tomu, aby mohli zaregistrovať všetkých hráčov. Kessie má v zmluve klauzulu, na základe ktorej môže odísť z klubu zadarmo, ak ho Barcelona nestihne zaregistrovať na zápas proti Rayo Vallecano. Mundo Deportivo v každom prípade píše, že Kessie takúto možnosť nezvažuje a že by bol ochotný počkať ešte týždeň navyše, kým si klub vyrieši potrebné záležitosti. Kessiemu sa totiž pozdáva atmosféra v šatni, kde sa cíti ako člen rodiny a nerobí mu problémy pochopiť pokyny trénera. Xavi ho pri plánovaní sezóny určite berie do úvahy a dostane priestor na ihrisku.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-08-12 15:07:50
mne sa v príprave veľmi páčil ... možno nie je až tak technicky dobre vybavený, ale má čo ponúknuť tímu, hlavne silou ... taký slovenský Kuco, akurát o pár tried lepší
2022-08-13 23:56:50
Neviem čo je na ňom také výnimočne