Odchovanec La Masie sa rozhodol dať prednosť pravidelnej hre. To je hlavný dôvod jeho odchodu z Barcelony.

Abde je ďalším mladým hráčom, ktorý sa rozhodol odísť z Katalánska v snahe zabezpečiť si dostatok minút pre svoj ďalší rozvoj. Pred ním odišli Nico do Valencie a Collado do Elche. Abde zrejme odíde do Valencie a je potrebné zdôrazniť, že všetci traja hráči strávia nasledujúcu sezónu na hosťovaní bez toho, aby ich kluby mohli po sezóne odkúpiť.

Krídelník zrejme predĺži zmluvu do roku 2026. O mladíka prejavilo záujem 5 klubov z Primera Division, no podľa všetkého si vybral hosťovanie vo Valencii.

Abde hovoril s Xavim a po rozhovore si bol vedomý toho, že pri pohľade na pretlak kvalitných krídelníkov v kádri to bude mať s minútami v prvom tíme mimoriadne náročné. Všetky strany sa dohodli na tom, že najlepším riešením bude hosťovanie, nakoľko v rezerve by nemal úplne vhodný priestor pre ďalší rozvoj. Abde mal len jedinú podmienku a tou bolo, aby si mohol vybrať mužstvo, pretože odmietal odísť za hranice. Chcel zostať v Španielsku, aby sa adaptoval na La Ligu.

Podobne ako Nico, aj Abde pred odchodom predĺži zmluvu. S klubom sa dohodol na predĺžení kontraktu o ďalšie dve sezóny, aby Katalánci mali kontrolu nad jeho budúcnosťou.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-08-13 07:51:27
Tak to má být. Nico s Abdém mají rozum půjdou na hostování. Tam se můžou vypracovat pak se klidně vrátit a hrát pravidelně za Barcu. A ne jak Puig, který radši se držel Barcy zuby nehty a vysedával na lavičce vysmátý, jak lečo s tím, že dostal na trávník max. v poháru na pár minut.
2022-08-13 14:10:45
Čaute. Trochu mimo tému. Prosím vás keď chcem ísť do Barcy na výlet aj na zápas...
kde ako je najlepšie kúpiť lístok?? Ďakujem