Xavi Hernández na tlačovej konferencii po zápase proti Rayo Vallecano nechcel hľadať výhovorky a zdôraznil, že tímu chýbala efektivita. Dodal, že Pedri a Kessie nie sú zranení.

Prečo ste to dnes mali také ťažké s rozohrávkou lopty?

"Mali sme veľa možností. Mali sme hráčov, ktorí dokážu vyhrávať súboje jeden na jedného. Vždy sme mali číselnú prevahu, bola tam aj spolupráca Pedriho a Lewandowskeho, ale počíta sa efektivita. Mali by sme si vytvoriť ešte viac šancí. Myslím si, že po takej predsezóne boli očakávania vysoké. Navyše sa priveľmi naťahoval čas, ale neurobili sme dostatočne veľa na to, aby sme vyhrali. Je to len začiatok sezóny."

[Marta Ramon, RAC1] Potrebuje klub hľadať nového pravého obrancu?

"Klub sa po celý čas posilňuje. Nezahrali sme dostatočne dobre. Rayo je veľmi dobré mužstvo z taktického hľadiska. Výborne bránilo. Veľká škoda, že jedna z našich šancí sa neskončila gólom."

[Adria Albets, Cadena SER] Myslíš si, že Frenkie de Jong ti poslal odkaz veľmi dobrým výkonom?

"Frenkie de Jong pre nás nie je náhradník. Je to veľmi dôležitý futbalista. Neviem, čo sa ešte stane v priebehu prestupového obdobia, ale ak zostane s nami, bude kľúčovým hráčom, o to viac, ak bude hrať s takým nasadením, ako dnes."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Prečo sa vám nepodarilo vyhrať? Spomínal si 'preľaknutie'.

"Hľadal som nejaké vysvetlenie, prečo sme neodohrali dobrý zápas, prečo sme neboli pokojní, keď bolo potrebné prijať zodpovedajúce rozhodnutie. Očakávania sú vysoké a my to akceptujeme. Ale možnože tieto očakávania vytvárajú určitý 'strach'. Nevychádzala nám finálna prihrávka."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ako budeš toto sklamanie zvládať ako tréner?

"Vôbec nechcem hľadať výhovorky. Som rád, že požiadavky sú vysoké. To je pre nás veľmi dobré. Možnože sme boli trochu pod tlakom. Dnes nám chýbala efektivita. Tento zápas sme mali vyhrať."

[Laura Brugues, TV3] Prečo bol Pedri vystriedaný?

"Mal určité problémy, ale vyšetrili sme ho a všetko je v poriadku."

[TVE] Prečo si sa v strede obrany rozhodol pre dvojicu Christensen - García?

"Christensen mal byť jedným z 'voľných' hráčov. Snažili sme sa kontrolovať, aby sa Busquets mohol pohybovať na vhodnom mieste. Z tohto pohľadu sme boli veľmi efektívni. Pokiaľ ide o prihrávanie lopty, nebolo to také zlé, ale budeme na tom pracovať. Mali by sme rýchlejšie premiestňovať loptu. Možnože sme často hľadali krídla, keď bolo možné útočiť stredom."

[David Bernabéu, Sport] Odvádza pozornosť to, že o tituloch sa hovorí už teraz?

"Vyhrávanie titulov je našim cieľom. Musíme sa o to snažiť. Nemôžeme povedať, že nás nezaujímajú trofeje, pretože dnes sme remizovali. Ak nevyhráme žiadny titul, táto sezóna bude sklamaním. Predchádzajúci ročník bol oveľa náročnejší. Zachránili sme ho, ale v tejto sezóne je cieľom vyhrávanie titulov. Remízy nám nestačia. Musíme myslieť na nasledujúci zápas, v ktorom musíme lepšie súperiť a byť efektívnejší. Samozrejme, že ide o vyhrávanie titulov. Proces zostáva rovnaký. Držíme sa našej myšlienky, ale naša hrá sa musí zlepšiť."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Aká dôležitá bola dnes pre teba dispozícia Ter Stegena?

"Bola veľmi dôležitá. Rovnako dôležitá je defenzíva a ofenzíva. Dnešné zákroky Marca boli veľmi dôležité. Zaznamenal dva kľúčové zákroky a som za to rád, no musíme byť efektívnejší vpredu."

[Jordi Blanco, ESPN] Nemáš obavy z toho, že mužstvo bude podobne ako v uplynulej sezóne strácať body proti slabším tímom?

"Dnešná remíza je očividne sklamaním, ale musíme pokračovať v práci. V budúcom týždni máme ďalšiu 'bitku' s Realom Sociedad."

[RNE] Ako sa cíti Franck Kessie?

"Pokiaľ ide o zdravotné problémy, po dnešnom zápase nie je nikto zranený. Uvidíme zajtra, ale malo by to byť dobré."

[Dariusz Faron, Sportowefakty.pl] Ako hodnotíš Roberta Lewandowskeho?

"Som spokojný, pretože pracoval pre mužstvo, pomáhal vo vysokom presingu, spolupracoval v rozohrávke. Dnes sme však potrebovali vyššiu efektivitu: to bol hlavný problém. Som veľmi šťastný, že je s nami. Jeho góly sú len otázkou času."

Znepokojuje ťa fakt, že Rayo tak veľmi naťahovalo čas?

"Považujem to za smiešne, že neexistuje žiadne pravidlo týkajúce sa efektívneho hracieho času. Myslím si, že by malo existovať nejaké pravidlo. Myslím si, že je to jediný šport, ktorý toto neberie do úvahy. Nehovorím len o Rayo. Myslím si, že by sme mali zaviesť efektívny hrací čas."

Aký vplyv na zápasy má to, ak na kraji obrany hrá hráč, ktorý je postavený nižšie, ako napríklad Araujo?

"Máme krídelníkov, ktorí dokážu hrať jeden na jedného, takže nepotrebujeme, aby krajní obrancovia boli vyššie. Nechceme, aby Ronald hral vyššie."

[Carlos Dominguez] Vyzdvihol by si niektorého z nováčikov?

"Myslím si, že všetci zahrali dobre. Nepovedal by som, že jeden hral lepšie ako druhý."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-08-14 08:58:57
Xavimu 1x musím vyčítať, že de jong bol na lavičke a gavi alebo Busquetsa základ a k tomu nikdy nech už nehrá araujo obrancu, je to čistý stopér...to že retardi kupujú zálohu a nie obrancov ma nezaujíma, je to problém klubu ale určite sa tak nehodí araujo...a k tomu ešte nech kúsok aj Xavi otvorí otočí a mení strany Dembeleho a rafinhu ak im nejde.... bol to prvý zápas, verím že body, výsledky a tituly prídu
2022-08-14 09:24:09
Ja povazujem za smiesne ze taky nefutbalista jak je roberto sa dostane na ihrisko a este aj kapitansku pasku dostane po tom co dalsi traged busquets 100rocny sa vyluci za stavu 1-1 jak posledny primitiv…a dest sedi na tribune…xavi xavi z teba trenerska legenda asi nebude pretoze ty nehladis na to kto ako hra sle na to kto je tvoj kamarat a kto ti je sumpatickejsi, zatial najvacsie sklamanie je pre mna xavi