Andoni Iraiola sa zúčastnil tlačovej konferencie, na ktorej sa vyjadril k remíze, ktorú jeho zverenci vybojovali v zápase proti Barcelone na Camp Nou.

Bod na Camp Nou

"Vedeli sme, že to bude ťažké. Našim súperom bolo mužstvo, ktoré odohralo veľmi dobrú prípravnú sezónu a uskutočnilo prestupy vysokej úrovne. Z hľadiska držania lopty a príležitostí, mali blízko k víťazstvu, ale aj my sme mali 3-4 dobré šance. V zápasoch tohto typu musíte mať niečo vo svoj prospech. Odviedli sme skvelú prácu, vyrovnali sme zápas, ale je vidieť, že nad nami budú dominovať."

Tretí zápas v rade bez inkasovaného gólu proti Barcelone

"Je to ťažké, musíte mať šťastie a spoliehať sa na to, že nejaký gól bude anulovaný. Okrem toho je potrebné veľa behať a odvádzať skvelú prácu v defenzíve. A aby sa súper mýlil. To nám praje, aby sme sa rozvíjali a organizovali sa. Teraz sme v takom zápasovom rytme, ktorý nám poslúži aj do ďalších zápasov."

Cieľ

"Udržať sa. Chceme tu byť opäť. Tento rok bude ťažký, pretože mužstvá, ktorá postúpili, sú dobré. Môžeme to dokázať so základmi, aké máme a s nadšením."

Plán anti-Lewandowski

"Áno, mali sme ho. Zabezpečuje inú úroveň. Barcelona nevyžíva deviatku tohto typu len na to, aby strieľala góly. Používa ju aj na iné aspekty hry ako napríklad hra chrbtom k bránke. Určite bude strieľať góly, pretože to robil po celý život. Robí rozdiel."

Fyzická forma

"Nikdy neviete. Predsezóna môže byť klamlivá, pretože kým nezačne sezóna, neviete, ako na tom v skutočnosti ste. Ak chcete hrať presing, potrebujete svieže nohy. V druhom polčase sme tlačili o niečo lepšie. V prvom polčase lepšie nachádzali Gaviho a Busquetsa. De Jong nám v druhom polčase uškodil."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-08-14 10:12:27
Plan: Judo chmaty a hmaty ktorému dopomáhal slepý rozhodca.
2022-08-14 10:45:52
Nazval bych to spis “plan anti-fotbal”