Stále nie je známe, či Sergiño Dest bude pokračovať vo svojej kariére na Camp Nou. Američan by rád zostal v klube, no musí presvedčiť Xaviho. Ťažko to však môže urobiť, ak sa nedostane ani do nominácie na zápas, čo bol prípad aj proti Rayo Vallecano.

Hoci sa Barcelone nepodarilo podpísať Cesara Azpilucuetu a Danimu Alvesovi nepredĺžila zmluvu, Sergiño Dest si nemôže byť istý tým, že nakoniec zotrvá v klube. Vedenie Barcelony a Xavi Hernández nechali pravého obrancu na prestupovom zozname, pretože sú názoru, že klub za neho môže dostať slušnú ponuku. Dest v Barcelone na svojej pozícii nepresvedčil a nenaplnil očakávania trénera.

Barcelona sa k Američanovi správa ako k mladému hráčovi s veľkým potenciálom, ktorý však v klube strávil už dva roky, ale nerozvíja sa dostatočne dobre, čo vyvoláva pochybnosti o jeho budúcnosti. Pravému obrancovi sa doteraz nepodarilo hrávať takým štýlom, aký vyžaduje tréner Blaugranas. Tréner si myslí, že Dest by mal dozrieť ako po futbalovej stránke, tak aj mimo trávnik a je názoru, že pre mladíka by bolo najlepšie, ak by odišiel a pohľadal si iné výzvy mimo Camp Nou. Xavi ho nepovolal na úvodný zápas sezóny proti Rayo a Gerard Romero informuje, že za týmto rozhodnutím nestáli žiadne zdravotné problémy.

Ako uvádza Mundo Deportivo, Dest sa odmieta vzdať a mieni zabojovať o svoje miesto v Barcelone. V tejto sezóne hodlá urobiť výkonnostný skok vpred a presvedčiť Xaviho o svojich kvalitách. Chce zabojovať o miesto na pravej strane obrany v konkurencii Sergiho Roberta a Ronalda Arauja.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
jirkam Premium
2022-08-15 08:06:53
Nejkomplexnější RB,i když občas dělá zmatky
2022-08-15 09:35:55
Je v Barcelone 2roky ale nemám pocit, žeby dostal niekedy možnosť stabilne byť v základe, získať zápasovú prax, sebavedomie a podobne. Vždy pri slabšom výkone bol stiahnutý na polčas a potrestaný, pričom hral rovnako zle ako taký Alba, ktorý odohrá úplne všetko. Keď mal aj skvelý zápas tak ďalší nepochopiteľne sedel. Nevravím, že bude druhý Alves, ale písať o ňom, že nenaplnil očakávania? Prišiel ako
mladý hráč do obrovského klubu a podľa mňa sa ani na chvíľu necítil docenený a v správnom klube. Nedať ho ani na súpisku a mať tam 3 brankárov nepomôže ani jeho cene (ak ho chcú predať) ani jeho psychike, aby prišiel na trávnik a hral ako Ronaldinho…