FC Barcelona v prvom zápase sezóny proti Rayo Vallecano len remizovala a nedokázala streliť ani gól. Hlavným problémom tímu boli neproduktívne krajne obrany. Ronald Araujo na pravej strane toho v ofenzíve veľa neukázal a mal problémy s rozohrávkou a Jord Alba na opačnej strane takisto neodohral kvalitný zápas. Xavi po zápase priznal, že túto pozíciu bude potrebné posilniť.

Zdá sa, že fiasko s príchodom Cesara Azpilicuetu na Camp Nou môže Xavimu narobiť množstvo problémov. Hráč Chelsea mal v Barcelone zaujať post pravého obrancu. Xavi s ním počítal vzhľadom na rozsiahle skúsenosti, mentalitu lídra, kvalitu a sebadôveru. Azpilicueta sa každopádne rozhodol zostať na Stamford Bridge a podpísal novú zmluvu s Chelsea.

"Musíme sa posilniť na pravej strane obrany," priznal Xavi na tlačovej konferencii po zápase proti Rayo Vallecano, v ktorom bol pravým obrancom Ronald Araujo. Uruguajčan nemal problémy s bránením útokov súpera, ale zjavne viditeľná bola neistota v rozohrávke a v hre jeden na jedného. Araujo je pritom stopér a na pravý kraj obrany je presunutý len v prípade, ak je potrebné brániť nebezpečných hráčov ako napríklad Viniciusa v El Clásicu. Xavi však po zápase proti Vallecanu priznal, že jeho zámerom bolo postaviť Arauja nižšie tak, aby pravé krídlo bolo plne k dispozícii pre Raphinhu alebo Dembélého. "Učím sa hrať ako pravý obranca," priznal Uruguajčan po zápase, no v sezóne, v ktorej chce Barcelona vyhrávať trofeje, už nie je priestor na učenie.

Araujo sa v druhom polčase presunul na svoj prirodzený post do stredu obrany a na pravom kraji dostal príležitosť Sergi Roberto. Odchovancovi Barcelony sa darilo o niečo lepšie v rozohrávaní lopty, ale v ofenzíve napriek tomu nebol veľkým prínosom. No jediný prirodzený pravý obranca v kádri, Sergiño Dest, nebol na zápas ani len povolaný, čo je vnímané ako jasný signál, že Američan by mal odísť z klubu. Katalánsky denník Sport informuje, že Dest môže čoskoro prestúpiť do Manchestru United.

Xavi má v kádri ešte poslednú možnosť ako obsadiť post pravého beka a tým je Jules Koundé. Madridský denník AS však priniesol informáciu, že Francúz nechce hrávať ako pravý bek, o čom už informoval aj Xaviho. V kádri tak nie je žiadny hráč, ktorý by na pravej strane obrany dokázal ponúknuť kvalitné výkony. Tréner priznal, že tento post bude potrebné posilniť. Médiá v súčasnosti spomínajú len možný príchod Hectora Bellerína, o ktorom sa hovorilo už pred niekoľkými mesiacmi. Téma potom utíchla. Zdá sa však, že prestup pravého obrancu na Camp Nou je v tejto chvíli nevyhnutný.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-08-15 08:23:30
Hlavná vec, že sa ide kupovať ďalší záložník, lebo v Barcelone ich je evidentne málo.
2022-08-15 09:29:26
nechapem ignorovanie desta..araujo tam nema co hladat. my sa stale bavime o RB, ale jordi je tiez problem