Madridský denník AS informuje, že Jules Koundé si pred príchodom do Barcelony stanovil jednu podmienku a tou je, že nebude hrávať na pravej strane obrany. Bol to jeden z dôvodov, prečo nakoniec neprestúpil do Chelsea.

Jules Koundé od samého začiatku preferoval transfer do Barcelony. Ako sám potvrdil, jedným z hlavných dôvodov bola spolupráca s Xavim, ktorý ho presvedčil k prestupu. Aj keď sa zdalo, že Francúz môže byť jednou z možností na pravú stranu obrany, ukazuje sa, že stopér pred uzatvorením prestupu do Barcelony povedal trénerovi, že nechce, aby ho nasadzoval do zápasov na tejto pozícii.

Koundé chce hrávať ako stopér a na tejto pozícii si chce vybojovať miesto v nominácii Francúzka na Majstrovstvá sveta v Katare. Zaujímavosťou je, že stopér debutoval v drese Les Bleus ako pravý bek v zápase proti Grécku a na tomto poste si zahral aj proti Portugalsku na Majstrovstvách Európy. Zápas však nedohral, keď bol vylúčený.

Ako informuje AS, Koundé odmietol možnosť prestupu do Chelsea po rozhovore s trénerom Thomas Tuchelom. Nemec mu povedal, že ho v zostave vidí aj na kraji obrany, ak by Azpilicueta odišiel do Barcelony. Francúza k prestupu na Camp Nou nakoniec presvedčil Xavi, pretože v metropole Katalánska má hrávať v strede defenzívy. To však môže spôsobiť problémy na poste pravého beka.

Xavi totiž nedôveruje Sergiñovi Destovi, ktorého ani len nepovolal na zápas proti Rayo Vallecano a na poste pravého obrancu sa nakoniec predstavil Ronald Araujo, ktorý má však svoje limity a rozhodne lepšie výkony podáva na stopérovi. V druhom polčase ho na kraji obrany nahradil Sergi Roberto, ale ani on negarantuje adekvátnu kvalitu.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-08-15 13:35:10
Potrebujeme súrne RB.
2022-08-15 13:41:27
Treba nového trénera Xavi je blbý