FC Barcelona sa snaží zbaviť Samuela Umtitiho už nejaký ten čas, ale zatiaľ bezvýsledne. Do konca prestupového obdobia zostáva 15 dní, no hoci existuje niekoľko klubov, ktoré majú o hráča záujem, formálnu ponuku zatiaľ nepredstavili.

Všetky kluby, ktoré mali záujem o Umtitiho, majú jednu zvláštnu požiadavku - chcú, aby sa hráč podrobil lekárskej prehliadke ešte predtým, ako vôbec začnú formálne rokovať. Barcelona a samotný hráč v každom prípade namietajú a považujú to za nedostatok rešpektu.

Umtiti trvá na tom, že je zdravotne úplne fit a po zraneniach niet ani stopy. Dúfa, že v nasledujúcich týždňoch sa mu podarí dostať do nejakého klubu na hosťovanie. Barcelona hráčovi pomáha, aby si čo najskôr našiel nového zamestnávateľa. Katalánci mu umožnia odísť aj zadarmo, hoci stopér to neakceptoval, pretože má zmluvu do roku 2026. Najschodnejšou možnosťou je odchod na hosťovanie.

Umtiti mal blízko k odchodu do Rennes, ale francúzsky klub sa rozhodol pre inú alternatívu kvôli obavám o zdravotný stav Umtitiho. Ten sa teraz túži vrátiť do Lyonu. Ani táto možnosť však nevyzerá dobre.

Barcelona sa pokúša o nemožné, pretože o Umtitiho nie je seriózny záujem z dôvodu obáv o jeho zdravotný stav a hráč odmieta pristúpiť na podmienky potenciálnych záujemcov absolvovať kondičné testy. Umtiti však vie, že urobil chybu, keď z Barcelony neodišiel už skôr.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-08-16 08:08:58
Americkí vedci vyskúmali, že ľudia veria najviac tomu, čo vyskúmali Americkí vedci. Takže Americkí vedci vyskúmali, že na to, aby si človek odvykol pracovať, stačia tri mesiace apatického vylihovania s džojstikom. Záujemcovia o Sama si určite vedia zrátať počet mesiacov jeho futbalového #HomeOfisu.
2022-08-16 08:22:31
No tak moment. Chcú po ňom absolvovanie zdravotných alebo kondičných testov?
Mimochodom, ak je stopercentne fit tak prečo má s tými testami problém?