Frenkieho de Jonga chce z Barcelony získať aj Manchester United, no väčšie šance má Chelsea. Budúcnosť Holanďana zostáva naďalej neznáma. Stredopoliar chce zostať na Camp Nou, ale klub na neho vyvíja tlak, aby si buď znížil plat alebo odišiel.

O jeho služby má záujem dvojica klubov, ktorá má na to, aby Barcelone vyplatila požadovanú prestupovú čiastku a zároveň hráčovi plat, aký má v súčasnosti na Camp Nou. Ako Manchester United, tak aj Chelsea rokujú s Barcelonou a sú pripravení zaplatiť za transfer 80 miliónov eur, ktoré katalánsky klub chce. Najťažšie však bude presvedčiť Frenkieho k odchodu z Katalánska.

Záujemcovia sa každopádne nevzdávajú. Chelsea je ochotná počkať aj do konca letného prestupového obdobia, aby získala hráča do svojich radov. Predstavitelia The Blues si uvedomujú, že Blaugranas tlačia na odchod záložníka. Barcelona chce predať De Jonga, pretože potrebuje znížiť výdavky na mzdy, aby mohla zaregistrovať Julesa Koundého a Marcosa Alonsa. Alternatívou je zníženie platu v prípade Holanďana, čo však hráč odmieta.

Ako hráč, tak aj jeho agent, odmietli vôbec rokovať o znížení platu a zároveň odmietajú odchod z klubu. Pre Barcelonu je to veľmi komplikovaná situácia, pretože nemá legálne páky ako vytlačiť Frenkieho z klubu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
Marco01 Premium
2022-08-16 09:40:59
Vyplatit mu dlznu sumu a potom skusit rokovat o znizeni platu...ked je taky srdciar, tak na to pristupi...hadam nebude predsa poberat viac jak KDB v City !!!
2022-08-16 11:35:37
Marco01. Koľko si vyjednal, toľko má. Zmluvné strany sa dohodli a tým to končí. Neviem, prečo by mal niekomu permanentne zľavovať z platného zmluvného platu. Odísť by mal preto, lebo výkonnostne a kvalitatívne nemá na Barcelonu. To je relevantný dôvod. Nie plat.