Pierre-Emerick Aubameyang prišiel o miesto v základnej jedenástke na úkor Lewandowskeho, ale bude rád, ak zostane na Camp Nou. Všetko nasvedčuje tomu, že sa tak aj stane.

Aubameyang odmieta odísť z Barcelony a situáciu rovnako vníma aj tréner Xavi. Gabončan v každom prípade nie je nadšený ani zo záujmu Chelsea, hoci tá ho láka späť do Premier League na lukratívnu ponuku.

Britský The Mirror uviedol, že Aubameyang povedal trénerovi Chelsea Thomasovi Tuchelovi, že je veľmi vďačný za záujem The Blues, ale jeho prioritou je zostať na Camp Nou. Je presvedčený o tom, že v drese Blaugranas si dokáže vybojovať množstvo minút.

Chelsea chce kúpiť útočníka po tom, čo Romelu Lukaku prestúpil do Interu Miláno. Cristiano Ronaldo patril medzi jednu z možností, ale Manchester United mu odmietol povoliť transfer. Alternatívou mal byť Aubameyang. Tuchel totiž chce skúseného útočníka.

Gabončan má v Barcelone lukratívnu zmluvu, čo znamená, že sa s odchodom nebude veľmi ponáhľať. Jeho plat sa v tejto sezóne rázne zvýšil po tom, čo v uplynulej sezóne súhlasil s nižšou mzdou, len aby mohol podpísať zmluvu na Camp Nou. Navyše, Xavi mu dôveruje, hoci je zrejmé, že nebude pravidelne hrávať v základnej zostave. Hráčovi to ale nevadí, pretože spolu s rodinou je v metropole Katalánska veľmi spokojný.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2022-08-16 10:16:45
Velký sympaťák a co přišel, tak podává spolehlivé výkony. Nebýt příchodu Lewy, tak jasná jednička do základu. Na druhou stranu mít takového hráče na lávce (+jeho plat) s tím, že Lewa moc nestřídá a ani na LW by to neměl Auba jednoduchý, protože Dembélé je jasný základ a Fati bude chtít taky dostávat, co pokud možná nejvíc minut.
2022-08-16 10:23:52
Je to frajer ja ho mám rad , mal by tu ostať ako záskok a "konkurencia" pre Lewu ideálny stále to ma v sebe.