Barcelone sa pred štartom ligovej sezóny v Španielsku podarilo na poslednú chvíľu zaregistrovať väčšinu hráčov až na Julesa Koundého. Barcelona totiž nemohla zaregistrovať všetky posily a nakoniec bol obetovaný stopér.

Koundé bol vybraný najmä preto, lebo pred časom absolvoval operáciu a stále nie je úplne fit. Napriek tomu si čoskoro bude chcieť odkrútiť debut v drese Blaugranas, no na to, aby ho klub mohol zaregistrovať, Barcelona musí prv predať nepotrebných hráčov. Koundé tak pozorne sleduje, čo sa v klube v tomto smere deje.

Barcelona potrebuje predať hráčov preto, aby uvoľnila miesto vo svojom rozpočte určenom na mzdy a zároveň splnila pravidlá finančného fair play La Ligy. Ďalším spôsobom, ako to dosiahnuť, je znížiť plat niektorým hráčom, ale táto možnosť nie je úplne priechodná.

Barcelona sa zatiaľ pohla vpred, keď posledné predaje aktív klubu umožnili kupovať nových hráčov na základe pravidla 1:1. Teraz potrebuje vytvoriť priestor na platovej listine, aby mohla zaregistrovať Francúza, ktorého príchod nebol práve najlacnejší.

Vedenie Barcelony v každom prípade ubezpečuje Koundého, čo všetko je v poriadku a že čoskoro bude riadne zaregistrovaný. Očakáva sa, že ide len o otázku dní. Čo sa týka pravdepodobnosti odchodu nejakého hráča, nebude to jednoduché. Klub sa dlhodobo snaží zbaviť Umtitiho či Braithwaitea, ale kým stopéra nikto nechcel, útočník zas nechce nikam prestúpiť. Potom tu máme Sergiña Desta, ktorý musí odísť preto, lebo nepresvedčil trénerský štáb. A samozrejme Frenkieho de Jonga, ktorý však odmieta odísť z klubu a tiež zníženie mzdy.

Barcelona o znížení mzdy rokuje s kapitánmi Piquém a Busquetsom. Klub však musí urobiť veľmi veľa, aby mohol zaregistrovať ako Koundého, tak aj Marcosa Alonsa a Bernarda Silvu, ktorí sa ešte nachádzajú na prestupovom zozname katalánskeho gigantu.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-08-16 16:37:37
Koundé nesleduje nič, som si istý že ho do ďalšieho kola zaregistrujú.
Čo sa týka odchodov, tak počítam že ešte 2 týždne budeme počúvať rovnakú pieseň :)
Rasto Premium
2022-08-16 21:15:35
Umtitimu a Braitovi oznámiť, že budú trénovať samostatne mimo tím a cez zápasy povinne sedieť na tribúne, aj u súpera. A na tréningoch by som im dal riadne zabrať a poriadne im to znechutil.