Tento text je komentár novinára Roberta Gomeza, ktorý napísal pre madridský denník Marca.

To, že ste jedným z najlepších futbalistov na svete, ešte nezaručuje, že budete aj skvelým trénerom. Xavi Hernández ako tréner ukázal len málo nápadov, hoci má v Barcelone k dispozícii skvelé mužstvo.

Na tlačových konferenciách a aj na tých po zápase, je Xavi v pohode. Ale v zápasoch v priebehu 90 minút mu chýba veľa skúseností.

Xavi ponúka svoje názory po zhliadnutí zápasu. Najväčší tréneri v histórii športu korigujú počas zápasu. Zároveň sa obklopujú aj asistentmi trénerov, ktorí im radia a poskytujú poznatky, vďaka ktorým sú lepší.

Je pravda, že v klube musel zvládnuť veľmi ťažké obdobie a že vyhrá veľa zápasov s tímom, ktorý mu prezident Joan Laporta zostavil vďaka aktivácii povestných pák, no to, čo môžeme vidieť, je zrejmé. Trénerská lavička v Barcelone môže byť pre Xaviho priveľké sústo.

Samozrejme, to isté sa hovorilo, keď túto náročnú úlohu na lavičke Barcelony prevzali mená ako Pep Guardiola, zosnulý Tito Vilanova či súčasný tréner Španielska Luis Enrique, no potom zmenili históriu Blaugranas.

Budeme si musieť počkať a dúfať, že Laporta a culés nezačnú byť nervózni ak sa nedostavia športové úspechy. Pretože po toľkých pákach sa všetky oči budú upierať na Xaviho a ten bude musieť dokázať, že je viac než pripravený viesť Barcelonu.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

14 komentáre
2022-08-16 17:28:34
Nič prekvapivé
2022-08-16 17:37:35
´´Xavi Hernández ako tréner ukázal len málo nápadov, hoci má v Barcelone k dispozícii skvelé mužstvo´´ - skvelé mužstvo ma len niekoľko zápasov v príprave a Rayo teraz, navyše je tam priveľa nových hráčov, ktorý sa potrebujú aklimatizovať a to chvíľu potrvá. Keby niečo také napísal v polke sezóny dobre, ale teraz je tu nasmiech on asi si tento Gomez potreboval rypnúť do Xaviho.