Bývalé hviezdy holandského futbalu Marco van Basten a Rafael van der Vaart veľmi tvrdo kritizovali posledné kroky Barcelony v rozhovore pre televíziu Ziggo Sport.

Človek vytuší, že túto kritiku vyvolal nielen nákup nových hráčov v podaní FC Barcelona po aktivácií finančných pák, ktorým bývalí reprezentanti Oranjes zjavne nerozumejú, ale najmä snaha Barcelony predať ich krajana Frenkieho de Jonga.

"Myslím, že Johan Cruyff by sa hanbil, keby videl, ako sa dnes Barcelona správa. Správanie katalánskeho klubu je pod jeho štandardy," uviedol Van Basten.

Ešte v ostrejšom tóne sa vyjadril jeho krajan Rafael van der Vaart: "Ako si preboha môžete kupovať hráčov, keď nemáte peniaze?" kládol si otázku bývalý stredopoliar v rozhovore pre Ziggo. "Považujem to za hanbu. A Laporta, ktorý sa so svojou veľkou hlavou neustále smeje. Tento muž si myslí, že je kráľ. Ale myslím si, že je tak trochu idiot," vyhlásil.

Bývalý záložník Realu Madrid či Tottenhamu k situácii vôkol Frenkieho de Jonga uviedol: "Takto sa k ľuďom nemôžete správať. De Jong zarába priveľa? Podpíšete zmluvu a potom ju dodržíte alebo odídete na základe dobrých podmienok, no nie takto. Toto je mafia a musia byť za to potrestaní," povedal.

Van der Vaart tiež dodal, že takéto správanie stavia Barcelonu do zlého svetla. Povedal, že hoci je to stále skvelý klub, ľudia, ktorí majú neutrálny postoj, súdia klub na základnej aktuálnej situácie: "Barcelona na mape už nemá dobré meno. Je to skvelý klub a každý tam chce hrať. Ale v súčasnosti to posudzujeme inak a ja to považujem za hanbu, ak za nich hráte," dodal.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-08-16 19:22:59
Rafael van der Vaart, najväčší idiot na svete oznacuje inych idiotmi??. Ved ten človek, ako väcsina futbalistov ani nevie povedat ani jednu zmysluplnu, korektne poskladanu vetu..a smeje sa z neho cela nemecky hovoriaca televízia..
2022-08-16 19:38:13
autor dnes trosku brnka na nervy fanusikom Barcy ? Najprv to o Xavim, teraz toto