Nie je žiadnym tajomstvom, že Barcelona má problémy s registráciou hráčov, no zdá sa, že situáciu v klube môže vylepšiť odchod Memphisa Depaya do Juventusu.

Holanďan prestúpil do Barcelony pred rokom ako voľný hráč a v sezóne 2021/2022 odohral 38 zápasov, v ktorých nastrieľal 13 gólov a na 2 prihral. Konkurencia v ofenzíve Blaugranas je však po tomto prestupovom lete enormná a zdá sa, že Memphis v tejto sezóne nebude patriť medzi hráčov základnej jedenástky na Camp Nou.

Hoci je v Barcelone spokojný, pochopil, že ak zostane, pred Majstrovstvami sveta v Katare nemusí odohrať dostatočný počet minút. V klube si zas uvedomujú, že uskutočniť jeho odchod nebude zas až tak náročné a financiám by to rozhodne pomohlo.

Aktuálne je potrebné doladiť už len niekoľko detailov a Memphis Depay by mohol byť predstavený ako nová posila Juventusu už čoskoro. To by mohlo vysvetľovať, prečo ho Xavi neposlal do zápasu proti Rayo Vallecano.

Napriek tomu, že Depay má zmluvu na Camp Nou platnú už len jeden rok, vyzerá to tak, že kľúčom k jeho odchodu je nechať ho odísť zadarmo alebo len za symbolickú prestupovú čiastku. Agent hráča pripomenul klubu, že Depay prišiel pred rokom zadarmo ako voľný hráč a preto žiada, aby rovnakým spôsobom mohol aj odísť.

Barcelona sa tejto požiadavke spočiatku bránila, pretože na predaji chcela zarobiť aspoň niečo. V posledných dňoch sa situácia napokon otočila. Barcelona zmenila svoj postoj, pretože chce uvoľniť miesto v platovom rozpočte. Správy z Talianska naznačujú, že Memphis by mal čoskoro absolvovať lekársku prehliadku v Juventuse. Jeho odchod by mal pomôcť Barcelone v registrácii Julesa Koundého.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-08-17 08:27:31
To mi přijde trochu moc, Depaye zadarmo Juventusu? To je preci strašná blbost.
2022-08-17 08:41:52
Rozumné rozhodnutie pre obe strany. Ale je velká škoda že sme za neho nedostali aspon symbolickú cenu na hrane €10M..