FC Barcelona sa v súčasnosti sústredí na príchod Bernarda Silvu z Manchestru City a taktiež na posilnenie pravej strane obrany. Cesar Azpilicueta nakoniec zostal v Chelsea a v hre zostávajú Thomas Meunier a Juan Foyth. Zo zoznamu však môžeme vyškrtnúť ďalšie meno.

Hovoríme o Issiem Kaborém, ktorý uplynulú sezónu strávil na hosťovaní v Ligue 1 a následne sa vrátil do Manchestru City. Mladík bol ponúknutý Barcelone, ktorá ho brala do úvahy. Angličania na jeho prestupe chceli zarobiť približne 10 miliónov eur. Najrýchlejší bol v každom prípade Olympique Marseille a Fabrizio Romano uvádza, že francúzsky klub sa s hráčom už dohodol. Potvrdené sú všetky dokumenty a City si zabezpečili opciu na kúpu hráča v budúcnosti. V súčasnosti nevieme čísla skrývajúce sa za prestupom, ale s určitosťou budú nižšie ako ceny, o ktorých médiá píšu v prípade Meuniera či Foytha.

Katalánci súčasne pracujú na odchode Sergiña Desta, aj keď je jedným z mála hráča v kádri Blaugranas, ktorí dokážu hrať na pravej strane obrany. Američan nechce odísť, ale na jeho príchod veľmi tlačí Manchester United. TalkSPORT informuje, že Červení diabli sú ochotní zaplatiť 17 miliónov eur, čo nie je ďaleko od sumy 20 miliónov eur, ktorú požadujú Katalánci. Klub chce zarobiť späť peniaze, ktoré investoval do jeho príchodu v roku 2020, keď za neho zaplatil 21 miliónov eur + 5 miliónov eur v bonusoch.

Xavi dal Destovi jasne najavo, že s ním nepočíta aj v poslednom zápase proti Rayo Vallecano, na ktorý Američana ani nepovolal. Obranca vie, že tréner a mužstvo s ním nepočítajú. V minulosti mal ponuky z Bayernu, Atlética či Monaka a v súčasnosti má o neho obrovský záujem Erik ten Hag.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-08-17 15:12:50
V pohode rok prežijeme a budeme hrať tak ako to ukazujú fan stránky na FB s troma stopérmi a bez wing backov a pokúsime sa tak vyhrať každý zápas pomerom 10:9 a o rok získame TAA tak ako o tom už informoval miestny klub snílkov :).

A teraz vážne Foyth nie je o nič lepší ako Dest. A Meunier nie je o nič lepší ako Madleňák z Ružomberku.