Všetko nasvedčuje tomu, že Sergiño Dest opustí Barcelonu v priebehu letného prestupového obdobia. Katalánsky denník Sport dnes priniesol informáciu, že prestup Američana do Manchestru United je čoraz pravdepodobnejší.

Dest spočiatku nebol veľmi naklonený odchodu z Camp Nou a mal v úmysle zabojovať o svoje miesto v základnej zostave Blaugranas. Katalánsky denník však tvrdí, že hráč si začína uvedomovať, že najlepším riešením pre neho bude zmena klubových farieb. Xavi spočiatku Destovi neveril a hráč mal okrem toho problémy so zraneniami. Situácia sa nezlepšila ani v priebehu jarnej časti uplynulého ročníka. Obranca mal problémy v obrane a chýbala mu chémia v ostatnými spoluhráčmi. Aj počas turné po USA hral Američan veľmi málo a v prvom oficiálnom zápase sezóny sa dokonca neobjavil v nominácii.

Dest si navyše uvedomuje, že Barcelona aktívna hľadá nového pravého obrancu. Aj z tohto dôvodu začína meniť svoje pôvodné stanovisko. Zmeny v postoji hráča si všimol aj Manchester United, ktorý zintenzívnil rokovania o prestupe. Veľkým podporovateľom prestupu je Erik ten Hag, ktorý mladíka viedol v Ajaxe. United nutne potrebujú posilniť svoj káder. Médiá tvrdia, že Barcelona nepredá Desta za menej ako 20 miliónov eur. Zdá sa však, že Červeným diablom táto suma problémy nerobí.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-08-19 19:59:56
to je pekne ked im real predava 30 rocneho Casemira za 60+10 a my tu chceme aspon 20m za 21 rocneho Desta. Jasne nie su na rovnakej urovni , ale Dest ma potencial byt dobry .....20m mi pride naozaj malo , ked napr. Cucurella siel tiez za 60...
2022-08-20 14:09:13
A Dest se tam chytí neskutečně a vedení zase bude příštích několik let nadávat, že nemají žádného pravého obránce....