Katalánsky denník Sport informuje, že Martín Braithwaite chce zostať v klube v prípade, ak odídu Memphis Depay a Pierre-Emerick Aubameyang. Dán je presvedčený, že za takých okolností by sa mohol spoľahnúť na minúty na ihrisku. Barcelona v každom prípade odmieta jeho ďalšie zotrvanie v klube za akýchkoľvek okolností.

Situácia Martína Braithwaitea v Barcelone môže v blízkej budúcnosti nabrať nečakaný spád. Memphis Depay je blízko k transferu do Juventusu a Aubameyang môže odísť do Chelsea. Braithwaite sa z tohto dôvodu domnieva, že by bol prakticky jedinou prirodzenou náhradou za Roberta Lewandowskeho na poste hrotového útočníka.

Braithwaite sa zdráhal opustiť klub od samého začiatku, keď ho Xavi informoval, že pre neho nie je miesto v kádri. Od Barcelony sa po celý ten čas dožadoval ďalšej šance. Dospelo to až do bodu, že hoci Barcelona má za útočníka ponuky, ten ich odmieta. Braithwaite trvá na svojom zotrvaní v klube. Obe strany už riešili aj rozviazanie kontraktu, no Dán sa odmieta vzdať čo i len centu. Zároveň obviňuje Barcelonu z toho, že sa k nemu nespráva férovo.

Katalánci si môžu dovoliť odchod ako Depaya, tak aj Aubameyanga, keďže Xavi môže na poste hrotového útočníka v prípade potreby použiť Ansu Fatiho či Ferrana Torresa. Klub sa navyše hnevá na Braithwaitea a jeho agentov za ich postoj. Na druhej strane odmieta ponechať Braithwaitea v klube. Tréner mu už jasne vysvetlil, že sa nenachádza v jeho plánoch, no zdá sa, že Dán naďalej trvá na svojom.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
kluc Premium
2022-08-20 12:47:44
Jaj ale keď tu sú traja útočníci tiež sa mu nechce ?
2022-08-20 13:12:18
Velmi naivny, pred nim su Ferran a Fati....kde by nabral minuty???