FC Barcelona vo včerajšom zápase dokázala zvíťaziť nad Realom Sociedad a z ťažkej pôdy na Anoeta si vezie nesmierne cenné tri body. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Zmeny, ktoré zmenili druhý polčas

Xavi sa po druhýkrát v sezóne ocitol v situácii, kedy jeho súper pripravil pre Barcelonu nesmierne náročné podmienky a taktické či personálne rozhodnutia nepriniesli očakávanú úroveň hry. Tentokrát však zareagoval perfektne a na ihrisko poslal dvojicu, ktorá poháňala ofenzívu Blaugranas v poslednej pol hodinke zápasu. Ansu Fati najprv prihral na gól Dembélému, následne asistoval aj Lewandowskemu a nakoniec sám strelil gól. Raphinha mal na druhej strane prsty v dvoch góloch, rozhýbal hru na pravom krídle a bojoval o každú loptu. Z taktických korekcií ťažili Pedri a Lewandowski, ktorí sa po boku Fatiho prezentovali oveľa lepším výkonom. Snáď je to predzvesť stúpajúcej formy celého tímu.

Najhoršie: Prvý polčas bez stredu poľa

Prvý polčas bol veľmi náročný, hoci sa začal fantasticky. Rýchly gól Lewandowskeho mohol dostať zápas tam, kam Barcelona chcela, ale Real Sociedad veľmi rýchlo odpovedal a do polčasu hral s Barcelonou vyrovnanú partiu. Dá sa povedať, že vygumoval záložnú formáciu Blaugranas a strata Frenkieho de Jonga, po ktorej padol vyrovnávajúci gól, bola len jednou z množstva chýb. Úplne stratený bol Gavi a Pedri bol donútený hrať ďalej od útočníkov. Vo výsledku bolo zrejmé, že ofenzívne akcie boli ťahané prevažne po krídlach. Až po polčase a striedaniach mužstvo opäť získalo rovnováhu a výkonnosť.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-08-22 05:57:32
Zápas ukázal to, že ferran bol žiaľ omyl a nemôže byť v základe....
2022-08-22 06:07:38
Ukázalo se nejvíc, že je potřeba být trpělivý. Přišlo hodně nových hráčů. Někteří se vracejí po kratších i dlouhodobějších zraněních. Chybí sehranost, mechanismy ... není to jako, když spolu hráli Xavi s Iniestou po boku možná 10 let. Důležité je teď sbírat 3 body na ňákou velkou krásu si budeme muset ještě počkat. Ale těch ztrát v prvním poločasu bylo opravdu hodně.