Marc-André ter Stegen zaznamenal veľmi dobrý štart do ligovej sezóny. Nemecký brankár bol najlepším hráčom zápasu proti Rayo Vallecano a nesmierne kľúčový bol aj včera na Anoeta v zápase proti Realu Sociedad. Výborne zasiahol pri šanciach súpera a výborne aj rozohrával. MAtS sa na trávniku objavil v základnej zostave s kapitánskou páskou na ruke a tento tlak s prehľadom ustál.

Ter Stegen musel vyťahovať loptu zo siete už v 6. minúte po nešťastnom zákroku Érica Garcíu, ktorý sa snažil zblokovať strelu Alexadra Isaka. Lopta prelobovala nemeckého brankára, ktorý v tejto situácii nemohol urobiť nič. No v 27. minúte vytiahol svetový zákrok pri zakončení Take Kuba a v 44. minúte geniálne zasiahol pri streleckom pokuse Davida Silvu, ktorý mohol svoj tím poslať do vedenia. Ter Stegen včera chytil 4 strely, všetky od hráčov zakončujúcich vo vnútri šestnástky.

Brankár Barcelony sa však okrem skvelých zákrokov blysol aj výbornou hrou v rozohrávke. Ter Stegen často zahrával dlhé lopty smerom na nabiehajúcich hráčov či už Lewandowskeho alebo Ferrana Torresa. Celkovo zahral 14 pasov, z toho 8 bolo presných. Okrem toho zaznamenal 45 dotykov s loptou, z toho 35 prihrávok, z ktorých bolo 29 presných, teda 83%.

Ter Stegen už v zápase proti Rayo Vallecano svojimi zákrokmi a hrou dokázal, že sa cíti oveľa istejšie, než v uplynulej sezóne. Je potrebné pripomenúť, že brankár si po sezóne oddýchol, keďže vynechal Ligu Národov v drese reprezentácie. Dobre sa pripravil na novú sezónu, pričom osobitnú pozornosť venoval zdravotnému aspektu, keďže mal problémy s kolenom. V súčasnosti však nebadať, aby mal nejaké zdravotné problémy.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
8JK8 Premium
2022-08-22 15:10:28
Bodaj by sa vrátil pokiaľ máme hrať o tituly Marc sa musí vrátiť do predošlej formy...
2022-08-22 15:22:08
Verím tomu že áno.. Potom ostáva len dúfať že dostane kapitánsku pásku ktorú si už dávno zaslúžil.