Zverenci Xaviho Hernándeza včera na Camp Nou nedali svojmu súperovi žiadnu šancu a s prehľadom zvíťazili rozdielom triedy. Zažiarili predovšetkým ofenzívni hráči a tentokrát si horšie počínali striedajúci Fati s Torresom. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7

Nemecký brankár nemal veľa práce, ale keď bolo potrebné zasiahnuť, tak to urobil vo veľkom štýle - ako v polovici druhého polčasu. Ter Stegen vytiahol dvojicu skvelých zákrokov, aby si Barcelona zbytočne neskomplikovala zápas a on si udržal čisté konto.

Kounde - 7,4

Francúz debutoval v oficiálnom zápase v drese Blaugranas a podal dobrý výkon. Vzadu bol spoľahlivý, zbytočne si nekomplikoval život a loptu vedel podržať aj pri rozohrávke smerom dopredu. Okrem toho výborne odkopával loptu z čiary, vďaka čomu mužstvo neinkasovalo gól.

Araujo - 6,5

Araujo hrá v dobrej forme a potvrdil to aj včera. Vďaka svojej agresívnej hre sa mu darilo získavať loptu pre mužstvo znova a znova.

Garcia - 7,1

Stopér predviedol ďalší výborný výkon v obrane Blaugranas. Mladý obranca pokračuje vo výborných výkonoch a pre Barcelonu je prínosom, že García dokáže riadiť defenzívnu líniu a vytvárať šance.

Balde - 6,5

Mladík odohral to, čo od neho Xavi očakával. Odohral solídny zápas, ale smerom dopredu sa takmer nepresadil.

Gavi - 6,7

V priebehu zápasu dobre podporoval Pedriho a Busquetsa a hoci nepodal najlepší výkon, predsa len dokázal odohrať pomerne dobrý zápas.

Busquets - 6,7

Typický zápas v podaní kapitána Blaugranas. Skúsený záložník hral isto, pritom ho nebolo vidieť, darilo sa mu získavať loptu a posúvať ju ďalej na spoluhráčov.

Pedri - 7,7

Najlepší stredopoliar zápasu, pre spoluhráčov vytvoril množstvo príležitostí. Výborne spolupracoval a dribloval. Možno bude sklamaný z toho, že nestrelil viac gólov.

Raphinha - 8,5

Veľmi vydarené stretnutia v podaní Brazílčana. Obrancovia Valladolidu si s Brazílčanom nevedeli poradiť v priebehu celého zápasu. Nakoniec prihral na 2 góly.

Lewandowski - 8,7

Poliak pridal do štatistík ďalšiu dvojicu gólov, ale mohol aj hetrik. Pri oboch góloch ukázal, že je skutočne elitným útočníkom, no po zápase bude mať pocit, že mohol pridať ďalší gól.

Dembele - 8,4

Francúz zaujal rozohrávkou v útočnej tretine ihriska a driblingom. Bolo ťažké ho zastaviť a pre spoluhráčov vytvoril veľa šancí. Nakoniec sa mu podarilo asistovať na gól Pedrimu a Lewandowskemu.

Náhradníci

61' De Jong - 6,5

Nemal veľa času na ovplyvnenie zápasu, no žiaril vďaka obetavosti a nasadeniu. Počas pol hodinky na ihrisku tvrdo pracoval pre mužstvo.

61' Fati - 6,8

Naďalej pracuje na svojom návrate k plnej fyzickej pripravenosti, no v tomto zápase sa veľmi nepresadil.

61' Roberto - 6,8

Nemal veľa práce, ale pozične hral inteligentne a ukázal niekoľko dôležitých zákrokov. V úplnom závere sa mu podarilo skórovať.

76' Kessie - 6,4

Na ihrisko sa dostal veľmi neskoro na to, aby mohol nejako zmysluplne prispieť.

82' Torres - 6,1

V čase príchodu na ihrisko bol zápas v podstate rozhodnutý a reprezentant Španielska mal sotva čo robiť.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2022-08-29 09:46:11
Po dlhom čase zahral Gavi velmi dobre. Bolo na čase pretože od zimnej prestávky sa herne prepadal.

Lewandowski a Raphina jednoznačne najlepší na ihrisku. Vlastne všetci zahrali velmi dobre. Dúfam že forma bude aj nadalej gradovať.
2022-08-29 10:00:41
No Raphinha měl jednu asistenci. Dembélé měl dvě. Asi bych čekal vyšší známky u Arauja a Gaviho.