Transfer Hectora Bellerína do Barcelony je oficiálne potvrdený.

Katalánci čakali na prestup obrancu do úplného záveru prestupového obdobia a po polnoci sme na stránke La Ligy mohli vidieť, že hráč bol oficiálne zaregistrovaný do súťaže. Barcelona potvrdila transfer až neskôr prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia.

Bellerín rozviazal zmluvu s Arsenalom a podpísal kontrakt s Barcelonou do 30. júna 2023. Odstupná klauzula obrancu má výšku 50 miliónov eur. Španiel sa vracia do svojho materského klubu, z ktorého odišiel v roku 2011 vo veku 16 rokov. Bellerín si takto splnil svoj sen zahrať si v prvom tíme Blaugranas: "Cesta, ktorá sa začala, keď som mal 7 rokov. Dnes sa opäť stretávame!" napísal Bellerín na Twitteri.

zdroj: laliga.es fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-09-02 08:00:16
vobec nie som z neho nadšený, práve naopak. Radšej by som sezonu odohral s Roberotm, Araujom a Koundem
2022-09-02 08:03:06
Za mě až nečekaně podařený přestupák. Tohle jsem nečekal a takovou čistku jsem si představoval už po průseru s Liverpoolem. Jedinou kaňku mi na tom dává ten Alonso. Jeho příchod nechápu, zvlášť když Alba zůstal. Kdyby jen prodali Aubu, bylo by z něj i víc peněz... Bellerin může být zdarma dobrá posila. Tam asi moc lepších možností nyní nebylo. Máme skvělé a mladé stopery, slibnou a taky mladou zálohu a s příchodem Lewy konečně smrtícího hroťáka. Křídla se taky zatím chytly. Dembele snad bude pod Xavim pokračovat v těchto výkonech... No těším se na hru tuto sezónu. Příští rok po odchodech Alby, Piqueho, Roberta a Busquetse bude ta finanční stránka zase lepší a hlavním úkolem vedení bude najít náhradu za Sergia, případně kraje obrany. To půjde :)