Barcelona pokračuje v dobrých výkonoch v La Lige, keď tentokrát triumfovala nad Sevillou. Zverenci Xaviho Hernándeza zatiaľ dokážu držať krok s Los Blancos, ktorí tentokrát vyhrali nad Betisom.

Víťazstvo na Sánchez Pizjuán znamená, že Barcelona je v lige zatiaľ neporazená. Celkovo však Katalánci neprehrali už v 16 výjazdových zápasoch po sebe, z toho až v 11. prípadoch vyhrali. Na druhej strane je fakt, že Barcelona vyhrala rozdielom troch gólov prvý výjazdový zápas od roku 2019.

Jules Koundé sa včera vrátil do Andalúzie po prvýkrát od svojho prestupu z FC Sevilla na Camp Nou. A pre Francúza to bol nakoniec úžasný večer, pretože prihral na dva góly. Za zmienku stojí, že je to pre neho prvý zápas s dvojicou asistencií v jeho doterajšej kariére, v ktorej odohral už 97 stretnutí. Zároveň sa stal prvým hráčom Blaugranas v 21. storočí, ktorý vo svojom prvom výjazdovom zápase prihral na 2 góly.

Robert Lewandowski na druhej strane pokračuje vo skvelých výkonoch v La Lige. Poliak zatiaľ strelil 5 gólov v 4 vystúpeniach za Barcelonu. Včera sa mu podarilo zapísať na streleckú listinu jedenkrát. Stal sa len tretím hráčom, ktorý strelil 5 či viac gólov vo svojich prvých štyroch zápasoch v drese nového zamestnávateľa v 21. storočí. Predtým sa to podarilo Cristianovi Ronaldovi v roku 2009 (5) a Radamelovi Falcaovi v 2011 (5).

Spomenúť je potrebné aj Gaviho, ktorý sa včera predviedol v dobrom svetle. 18-ročný záložník podáva brilantné výkony a upevňuje si pozíciu v prvom tíme Blaugranas. Včera odohral svoj 40. zápas v prvom tíme vo všetkých súťažiach. Vo veku 18 rokov a 29 dní sa stal najmladším hráčom v histórii Barcelony, ktorému sa podarilo odohrať takýto počet stretnutí.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-09-04 09:14:28
Článok pre "Tunno" on má rád štatistiky
2022-09-04 09:17:49
Konečne nám vyšli prestupy, Lewa, Kounde a Raphinha sú posily ako hrom. Je mi ľúto Fatiho, ktorý mal byť náš najväčší ofenzívny ťahúň, ale cez konkurenciu len ťažko sa dostane do základu a chýbajú mu minúty, a aj preto sú jeho výkony také nemastané neslané, príkladom môže byť Gavi, ktorý dostáva veľký priestor rozvíjať svoj talent a od zápasu k zápasu sa zlepšuje. Tak si myslím, že žiadneho Silvu nám netreba a to ešte aj vyhodiť zaňho nejakých 100 miliónov, a nikde není napísané že by sa presadil a neskončil ako Coutinho a Gavimu by zostali zbierať minúty ako teraz Fatimu.