Tréner FC Barcelona sa po zápase proti Viktorii Plzeň vyjadril k víťazstvu svojho tímu a odpovedal na otázky prítomných novinárov.

[Ramón Salmurri, Catalunya Radio] Dnes bolo vo vašej hre množstvo pozitív, čo bolo pre teba najdôležitejšie?

"Je ťažké vybrať jednu vec. Hrali sme veľmi intenzívne, boli sme efektívni, dobre sme bránili. Stratili sme niekoľko hlúpych lôpt, ktoré mohli vyvolať protiútoky, ale vytvorili sme si veľa príležitostí. Súper hral na individuálne krytie, ale s tým sme si poradili. Myslím si, že najdôležitejšia bola intenzita. Takýmto spôsobom sa hrá ľahšie. Máme radosť z týchto troch bodov, sme na začiatku cesty."

[Marta Ramón, RAC1] Keď ste vyhrávali o niekoľko gólov, do zápasu si poslal Pabla Torreho, ktorý od teba dostal papierik s inštrukciami a ukázal ho Ferranovi Torresovi. Môžeš prezradiť, prečo si sa takto rozhodol?

"Zmeny sú niekedy improvizované a nemáte čas všetko vysvetliť hráčom. Inštrukcie sa netýkali pozícií na ihrisku, ale štandardných situácií. Všetko preto, aby hráči pochopili, čo od nich očakávam."

[Adria Albets, Cadena SER] Je pre teba Robert Lewandowski v súčasnej forme najlepším útočníkom v Európe?

"Neviem, či je najlepší v Európe, ale pre nás áno. Nielenže strieľa góly, ale má vplyv aj na rozohrávku, chápe, kedy je potrebné hrať presing, získava lopty, dáva nám veľa možností. Je to úžasný futbalista, veľmi vyspelý a mimoriadne ambiciózny. Po boku Benzemu je najlepší. Je pre mňa cťou mať ho v tíme."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Patril si medzi tých, ktorí najviac verili Ousmane Dembélému a chcel si, aby zostal. Z pohľadu hry jeden na jedného je teraz najlepším krídelníkom.

"Vždy som v ňom videl ohromný talent a schopnosti. Len málo hráčov dokáže urobiť na krídle taký rozdiel ako on. Dosiahol úroveň Neymara v najlepších rokoch. Som s ním veľmi spokojný, zaslúžil si to. Musíme využiť jeho hru."

[Cadena COPE] Je tento zápas najlepším dôkazom toho, že sa veľká Barcelona vrátila do Európy?

"Myslím si, že na to je ešte priskoro. S dnešným zápasom som, samozrejme, veľmi spokojný, ale zatiaľ sú to len tri body, teraz nás čakajú náročnejšie výzvy. Toto je veľmi náročná skupina."

[Josep Capel, Radio Nacional] Je pre vás toto víťazstvo v tomto štýle veľmi dôležité?

"Áno, samozrejme. Takéto zápasy potrebujeme, aby sme si vybudovali sebavedomie. Zajtra sa veľa hráčov zobudí a pomyslí si, že odohrali skvelý zápas. Ale sú to len tri body, len začiatok cesty v skupinovej fáze."

[Francesc Latorre, Esport3] Fanúšikovia sú veľmi spokojní s tvojou prácou, o čom svedčí aj atmosféra na tribúnach v priebehu zápasu. Je to pre teba dôležité, ako sa pri tom cítiš?

"Samozrejme, že ma to teší. Chceme dať fanúšikom dôvod na radosť. Vidím, že fanúšikovia oceňujú, ako tvrdo pracujeme a mám hlad po víťazstvách. Ako som hovoril počas prezentácie pred Gamper Cupom, na ihrisku zo seba budeme dávať všetko. Chceme, aby sa fanúšikovia vracali domov spokojní."

[Jordi Blanco, ESPN] Dá sa povedať, že smútok za Leom Messim sa skončil?

Smútok za najlepším futbalistom v histórii klubu sa nikdy neskončí. Barcelone dával mimoriadne veľa. Teraz sú iní hráči, ktorí robia rozdiel a máme veľké nádeje, ale nikdy to nebude jednoduché. Máme veľmi dobrý káder, tvrdo sme pracovali. Pre klub je to dobré znamenie."

[David Ibanez, Mediaset] Po takom začiatku, aký zaznamenal Lewandowski, sa jeho cena teraz zdá nízka, však?

"O tomto prestupe sme nikdy nepochybovali, poznali sme jeho schopnosti, hovorili sme s ním. Veľmi tu chcel prestúpiť. Je to úžasný človek, nielen ako hráč na ihrisku. Ale okrem Roberta máme skvelé mužstvo a to je kľúč k úspechu."

[David Bernabéu, Sport] Bude najdôležitejším zápasom skupinovej fázy ten proti Bayernu?

"Nie, najdôležitejší zápas hráme prv v sobotu, a až potom v utorok. Záleží nám na všetkých troch bodoch. Sme v dobrom momente, ale každú skúšku musíme absolvovať postupne. Žiaľ, určite prídu aj horšie momenty. Nedá sa vyhrať všetko. Vo forme sa musíme udržiavať tvrdou prácou."

[Television Espanola] Koundé dnes začal v strede a následne sa presunul na pravú stranu. Bude nakoniec častejšie hrávať na ním preferovanej pozícii alebo to bude závisieť od situácie?

"Vidím ho ako stopéra, ale má schopnosti, aby hral aj na kraji. Sergi Roberto mal dnes zdravotné problémy a museli sme striedať. Héctor Bellerín ešte nemohol hrať, preto sa na pravú stranu presunul Koundé."

Ako hodnotíš výkon centrálnych záložníkov v dnešnom zápase?

"Nebol to pre nich jednoduchý zápas, pretože súper hral na individuálne krytie. Analyzovali sme hru súpera a vedeli sme, že Frenkie musel hrať dynamicky a dopredu. Všetci traja hráči sa cítili veľmi komfortne a ukázali sa v dobrom svetle."

[UEFA] Zdá sa, ako by sa Pedri a Lewandowski narodili na jednom mieste a hrali spolu odmalička. Čo si myslíš o ich spolupráci?

"Obaja sú veľmi talentovaní a to na ihrisku vždy funguje. Veľmi dobre rozumejú futbalu a vedia kam sa postaviť, čo robiť. Táto dvojica nám dá veľa radosti."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2022-09-08 06:37:56
Vcera urcite tak hral ! nech to Dembovi vydrzi a nech nadalej ukazuje, ze na to ma, zr len potreboval pozitivny impulz a niekoho, kto v neho ako v top hraca veri
8JK8 Premium
2022-09-08 06:56:02
Dembele pod Xavim úžasný ale úroveň Neymara? No neviem zatiaľ neodohral ešte tie najťažšie zápasy uvidíme na konci sezóny...