Katalánci vstúpili do novej sezóny Ligy Majstrov presvedčivým domácim víťazstvom nad Viktoriou Plzeň. Viacerí hráči Blaugranas odohrali výborný zápas. Známky sú nasledovné...

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Pre Ter Stegena to bol jednoduchý zápas, Viktorka sa zmohla len na jednu strelu. Bohužiaľ však aj z tej padol gól, no Nemec nemal najmenšiu šancu tento strelecký pokus chytiť.

Sergi Roberto - 6,9

Zápas odštartoval v základnej jedenástke ako kapitán. Skúsený Španiel podal dobrý výkon, podarilo sa mu urobiť niekoľko dobrých vecí, keď napríklad mal prsty v prvom góle Lewandowskeho. Kvôli menším zdravotným problémom však odohral len prvý polčas.

Christensen - 6,9

V prvom polčase ho pred vylúčením a penaltou proti Barcelone zachránil VAR. Ale inak sa veľmi nenarobil, keďže Plzeň ho len zriedkavo nútila zasahovať. Christensen to využil na to, aby tlačil rozohrávku tímu vpred. Pomáhal vo výstavbe akcií, a presne prihral až 97% prihrávok zo 115 pokusov.

Koundé - 7,8

Aj Koundé odohral veľmi dobrý zápas, keď prihral Kessiemu na gól. Jediným mínusom je, že bol mimo pozíciu a nepodarilo sa mu zabrániť Sýkorovi v strelení gólu. Počas celého stretnutia bol však istý a problémy mu nerobila ani hra na pravom kraji obrany.

Alba - 6,8

Alba sa po dlhšom čase objavil v základnej zostave, no snažil sa ukázať, že má tímu stále čo ponúknuť. Zaznamenal 94% úspešnosť prihrávok, čo je na krajného beka výborné číslo. Okrem toho vytvoril pre spoluhráčov niekoľko šancí.

Kessíe - 7,5

Franck si pripísal prvý štart za Barcelonu aj v Lige Majstrov a predviedol sa v skvelom svetle. Málokedy sa stalo, aby pokazil prihrávku a tlačil mužstvo do útoku. Dokonca si v drese Blaugranas otvoril strelecký účet.

De Jong - 6,7

Holanďan bol do značnej miery nevýrazný, ale odviedol množstvo špinavej práce a svoju úlohu si splnil. Možnože mohol zahrávať loptu vpred rýchlejšie, ale bez tak sa dobre postaral o jej cirkuláciu. Barcelona včera dominovala aj vďaka nemu.

Pedri - 7,2

Pedri nebol tak kreatívny ako zvyčajne, no aj tak sa mu podarilo nájsť spôsob, ako ťahal nitkami v strede poľa. Mladík sa postupne dostával do zápasu a výborne spolupracoval s útočníkmi. V barcelonskom stroji je mimoriadne dôležitým kolieskom.

Dembélé - 9,7

Francúz hrá pod Xavim na úplne inej úrovni. Fantastický výkon podal aj proti Viktorke a v poslednej tretine predviedol šou. Bol všade. Zaslúženou odmenou mu bola dvojica asistencií. V tejto forme je nezastaviteľný.

Lewandowski - 10

Poliak pokračuje v nastolenom trende, no tentokrát posunul latku ešte vyššie, keď zaznamenal svoj prvý hetrik v sezóne. Lewy sa stal vôbec prvým hráčom, ktorý strelil hetrik v Lige Majstrov v troch rôznych kluboch.

Fati - 6,4

Xavi postupne zapája Fatiho do hry čoraz viac, ale odchovanec La Masie nehrá práve najlepšie. Hoci takmer nepokazil prihrávku, jeho výkon nebol tak kvalitný, aby hráčom súpera narobil problémy. Chvíľu potrvá, kým sa dostane opäť do najlepšej formy.

Náhradníci

46' Piqué - 6,6

Piqué odohral celý druhý polčas a počínal si dobre. Tento zápas mu určite pridá na sebavedomí. Okrem toho nepokazil ani jeden zo 43 pokusov o prihrávku.

65' Ferran Torres - 7,3

Výborné striedanie. Strelil gól a na ďalší prihral. S takýmto výkonom si určite vyslúži ďalšie minúty od Xaviho.

75' Gavi - 6,3

Gavi pomohol trochu vydýchnuť Pedrimu. Španiel nestratil ani jednu loptu a pomohol tímu držať kontrolu nad zápasom.

75' Depay - 6,2

Počas svojho pobytu na trávniku vedel, čo chce urobiť, ale na priebeh zápasu nemal priveľký vplyv.

81' Pablo Torre - 6,2

Mladý záložník si pripísal debut v drese Blaugranas a aj v Lige Majstrov, ale nemal dostatok času na to, aby urobil dojem.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

9 komentáre
2022-09-08 11:21:33
Tie 10tky pri Lewovi a Dembelem ??
2022-09-08 11:23:36
tu je jasne vidiet aky dolezity je vo futbale VAR... ak by nebolo VARu, tak vcera hrame o jedneho hraca menej + penalta proti nam... To by bola dvojnasobna rana... Inak vcera jednoznacne najlepsi Lewa + Dembele...