Tréner FC Barcelona sa vyjadril k výhre svojho tímu nad Cádizom, no hlavnou témou pozápasovej tlačovej konferencie bola situácia na tribúne, kvôli ktorej bol zápas prerušený.

[Marc Brau, Barça TV] Dnešný zápas mal dve tváre. V prvom polčase sme nedokázali streliť gól a v druhom ste súperovi strelili niekoľko gólov. Bol priebeh stretnutia taký, aký si chcel?

"Nevytvárali sme si toľko šancí, koľko by som očakával. Vedeli sme, že Cádiz bude brániť hlboko a Memphis sa musel sťahovať do stredu. V takýchto zápasoch je najdôležitejšie streliť prvý gól. Keby Raphinha skóroval, potom by to vyzeralo inak. Uvedomujeme si, ako sa veci majú, je potrebné rýchlo sa dostať do vedenia. V opačnom prípade môže nastať nervozita, nepresnosť. Súpera sme určite unavili, musel dnes veľa behať. Dobre sme rozohrávali loptu, ale chýbala nám finálna prihrávka. Vo všeobecnosti som spokojný, aj keď to nebol najlepší zápas."

[Marta Ramón, RAC1] Ako sa prežívali situáciu na tribúnach? Čo ste si mysleli, keď ste sa medzi sebou rozprávali?

"Áno, bola to veľmi smutná situácia. Dostali sme informáciu, že niekto na tribúne dostal infarkt, no našťastie sa ho napokon podarilo oživiť. Futbal ide v takýchto chvíľach stranou. Všetci sa zhodli, že je potrebné prerušiť zápas. Po tom, ako sa resuscitácia podarila, fanúšikovia, rozhodca, Cádiz aj my sme sa rozhodli, že môžeme pokračovať v zápase. Bola to pre nás netypická situácia, snažili sme sa, aby hráči zostali koncentrovaní, ale v takýchto momentoch je to náročné. Túto osobu sa našťastie podarilo zachrániť, to je najdôležitejšie. Prajeme jej čo najrýchlejšie uzdravenie."

[Adria Albets, Cadena SER] V základnej jedenástke sme mohli vidieť až 9 zmien oproti zápasu proti Viktorii. Aký veľký vplyv to malo na blížiace sa stretnutie proti Bayernu?

"Pre mňa je najdôležitejšie, aby každý mohol hrať a dobre trénoval. V tejto sezóne máme silný káder, nie je vidieť veľký rozdiel kto je na trávniku, kvalita zostáva rovnaká. Tí, ktorí nehrali proti Viktorii, zahrali dnes a ukázali sa v dobrom svetle. A takto to bude vyzerať v priebehu celej sezóny. Káder budeme rotovať s prihliadnutím na únavu, zranenia a karty. Je to veľmi dôležité, ak sa hrá každé tri dni."

[Helena Condis, Cadena COPE] O čom ste sa rozprávali v šatni počas prerušenia?

"Rozprávali sme sa o tejto situácii, držali sme palce, aby sa fanúšika podarilo oživiť. Toto bola najdôležitejšia téma. Rozhodcu sme sa pýtali, aké by boli ďalšie kroky, ak by došlo k tragédii. Našťastie sa nič také nestalo a my sme sa mohli vrátiť do hry. Chcem zdôrazniť veľmi dobrú prácu arbitra a jeho rozhodovanie v tejto ťažkej chvíli. Panovala všeobecná zhoda, že zápas môže pokračovať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V tejto chvíli musela panovať veľká neistota, dostávali ste rôzne nepotvrdené informácie?

"Áno, futbal išiel stranou, najdôležitejší bol život tohto fanúšika. Dostávali sme rôzne informácie, rozprávali sme sa s lekármi Cádizu, panoval veľký chaos. Našťastie sa ho podarilo zachrániť. Ľudský život je dôležitejší ako futbal."

[Hugo Vaca] Vedeli ste, že čelíte Cádizu, ktorý má veľké problémy. Na gól ste čakali dlho, ale nakoniec prišiel, rovnako ako ďalšie.

"Áno, boli sme si vedomí toho, že náš súper neprechádza najlepším obdobím. Ale je potrebné zdôrazniť, že v obrane hral veľmi dobre a ťažko si sme vytvárali šance. Ako som povedal, v takýchto zápasoch je potrebné rýchlo sa dostať do vedenia, aby ste sa vyhli zbytočnej nervozite. Nakoniec sa nám to nepodarilo v prvom polčase, ale hrali sme svoju hru, kontrolovali sme priebeh zápasu."

[ESPN] Čo si myslíš o hre v prvom polčase? Mali ste problémy a nevedeli ste streliť gól.

"Neútočili sme tak, ako by sme mali. Museli sme hľadať iné nápady, ale vo všeobecnosti sme nehrali zle. Vytvorili sme si situácie, ktoré by sme mali využiť. Druhý polčas bol určite lepší. Máme skvelý káder a budeme využívať všetkých hráčov. Sme na dobrej ceste."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-09-11 07:56:57
No neviem,keby nechal dohrat zakladnu jedenastku.....
Marian Premium
2022-09-11 08:08:58
Základnej 11-ke chýbala efektivita, ktorú priniesli striedajúci hráči. Je však dobré, že víťazný gól strelili ešte tí prví. Či by to skončilo výhrou bez striedaní nie je isté, ale je pravda, že v prvom polčase Raphinhova tyč a pískateľný zákrok na Baldeho v 16-ke boli smolné momenty.