Tréner FC Barcelona sa vyjadril k prehre s Bayernom Mníchov na tlačovej konferencii po skončení zápasu. Xavi je nahnevaný, pretože si dobre uvedomuje, že tento zápas sa dal vyhrať.

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Prehrali ste, ale v mnohých fragmentoch zápasu ste ukázali, že môžete dominovať nad Bayernom. Mrzí ťa viac inkasovaný gól po rohovom kope, alebo to, že ste nestihli zareagovať a dostali ste aj druhý gól?

"Myslím si, že sme v mnohých aspektoch boli lepší ako Bayern. Hrali sme veľmi intenzívne a na dobrej fyzickej úrovni. Prvý polčas bol dokonalý. Ale kľúčové v tomto zápase boli tie dve situácie, v Lige Majstrov nemôžeme niečo také dovoliť. Som nahnevaný, pretože dnes sme mohli vyhrať. Je to pre nás poučenie, ale veľmi bolestivé."

[Marta Ramón, RAC1] Najlepšou správou je možno to, ako sa mužstvo v priebehu 9 mesiacov zmenilo a bolo schopné súperiť s Bayernom. Je to pre teba dôležité, vidíš tu evolúciu?

"Áno, ale stále to nestačí. Súčasťou tohto zápasu bol rohový kop a situácia, z ktorej Bayern strelil druhý gól. Toto je Liga Majstrov a ak ju chceme vyhrať, musíme eliminovať takéto momenty, ale predovšetkým využívať svoje šance. Bol to z našej strany dobrý zápas, mali sme ho vyhrať, ale dopadlo to inak."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Cítiš sa viac nahnevaný alebo sklamaný?

"Som nahnevaný, nerád prehrávam. Ale nezaslúžili sme si to. V uplynulom rok som bol nahnevaný, pretože Bayern bol lepší ako my, ale tentokrát si myslím, že to my sme boli silnejší. Tak to vyzerá z mojej perspektívy. O výsledku rozhodli detaily."

[Cadena SER] Akú lekciu dostala Barcelona dnes, čo ste sa naučili?

"Musíme sa poučiť z našich chýb. Žiaľ, v živote je to tak, že skúsenosti získavame vtedy, keď sa nám nedarí. Nemôže sa stať, že inkasujeme gól z rohu v zápase, ktorý sme dovtedy kontrolovali. A potom jeden brejk, ktorý vyústil do druhého gólu. Za také chyby sa platí, musíme z toho vyvodiť závery."

[Manolo Rivero, Partidazo] Včera si povedal, že bez ohľadu na výsledok by sme nemali robiť závery. Stále si to myslíš? Akú známku by si dal tímu?

"Proces je dobrý, ale výsledok zápasu je zlý. Musíme minimalizovať počet chýb. Na prehru stačili dve. Na druhej strane sme si vytvorili veľa dobrých príležitostí, ktoré sme neboli schopní využiť. Stalo sa to, čo v zápase proti Rayo. Som nahnevaný, pretože sme tu mohli vyhrať."

[Xavi Lemus, TV3] Ako vysvetlíš tieto problémy s efektivitou, aj u Lewandowskeho, ktorý výborne pozná tento štadión.

"Všetkým nám chýbala presnosť, niekedy sa to v priebehu sezóny stane. Dnes sme počas celých 90 minút neboli schopní streliť gól. Mali sme veľa dobrých situácií, ktoré sme nevyužili. Taký je futbal a stáva sa to, no výsledkovo sme ho prehrali."

[Marca] V nasledujúcom kole cestujete do Milána na zápas proti Interu, ktorý bude mimoriadne dôležitý. Môže vám skúsenosť z dnešného zápasu pomôcť, hoci súperi sú rozdielni?

"Určite, chceme sa zlepšiť už v nasledujúcom zápase, nielen proti Interu, ale aj proti Elche. Proces spočíva v rozvoji, eliminácii chýb a zlepšovaní svojej hry. Dnes sme hrali dobre v mnohých aspektoch, ale nepodarilo sa nám vyhrať, preto sa musíme vrátiť do ďalšej práce."

[Josep Capel, Radio Nacional] Rozumieš tomu, prečo rozhodca neodpískal faul na Dembélého v pokutovom území?

"Rozhodca mi počas prestávky povedal, že to nebola penalta. Požiadal som ho, aby úprimne zhodnotil túto situáciu, pretože ju všetci videli, ale uviedol, že penalta nebola."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

16 komentáre
2022-09-14 00:24:13
Dokonalý výkon, chýbali len góly, čiže efektivita, ktoru verím zlepšíme, rovnako tak minimalizujeme individuálne chyby, ideme ďalej, VISCA EL BARCA ?❤️?
2022-09-14 00:42:44
Nevím jak vy ale mě tenhle zápas totálně bavil. Pravda, skončil s hořkým koncem, obzvláště když jsme mohli po poločase vést klidně 3:0, ale byl to zápas 2 světových týmů. Kdo by to byl řekl že si v určitých fázích hry budeme vodit Bayern u nich doma. Jsem na kluky pyšný, ale i na trenéra. To zlepšení oproti minulému období je neuvěřitelný a to jsme teprva na začátku. Visca el Barca!