FC Barcelona dnes publikovala oficiálne vyhlásenie, v ktorom informovala o tom, že vedenie klubu schválilo rozpočet na sezónu 2022/2023. Klub predstavil aj údaje z predchádzajúceho hospodárskeho roka a oznámilo zvolanie zhromaždenia socios compromisarios. Navyše boli prijaté niektoré rozhodnutia týkajúce sa Espai Barça.

Na dnešnom zasadnutí vedenia bol schválený rozpočet na sezónu 2022/2023. Prevádzkové príjmy sa očakávajú na úrovni 1,255 miliardy eur. Klub predpokladá zisk vo výške 274 miliónov eur. Okrem toho boli predstavené údaje z uzávierky rozpočtu pre sezónu 2021/2022. Tržby dosiahli 1,017 miliardy eur a zisk 98 miliónov eur. Barcelona však dokázala dosiahnuť takéto čísla len vďaka aktivácii finančnej páky. Údaje o výdavkoch klub neposkytol.

Barcelona schválila dátum konania ďalšieho zhromaždenia socios compromisarios, ktoré sa uskutoční 9. októbra na diaľku. Na podujatie dostane pozvánku 4451 socios compromisarios. Prvá časť socios dostane pozvánky na 10:00 a druhá časť na 10:30. V ten istý deň je na programe ligový zápas proti Celte Vigo na Camp Nou o 21:00.

Barcelona tiež oznámila ukončenie výberového konania na vedenie prác na Camp Nou v rámci projektu Espai Barça. Bolo schválené, že tejto činnosti sa ujmú katalánske spoločnosti Ingenieria y Arquitectura Torrella a Ingenieros JG. Klub pri tejto príležitosti dementoval správy médií o tom, že bola vypovedaná zmluva s japonskou spoločnosťou Nikken Sekkei, ako aj s IDOM a b720 Fermin Vázquez Arquitectos, ktoré boli zodpovedné za projekt štadióna. Zmluva s týmito spoločnosti vypršala a bola riadne naplnená. Za riadenie prác bude zodpovedať iná firma na základe už vytvoreného projektu. V najbližších týždňoch budú prebiehať výberové konania týkajúce sa samotnej výstavby.

Vedenie informovalo o napredovaní prác na tretej úrovni južnej tribúny, ktoré sa začali 1. septembra niekoľkými predbežnými opatreniami, ako napríklad odstránením elektronickej výsledkovej tabule. Klub chce využiť prestávku v sezóne kvôli šampionátu v Katare na vykonanie niektorých naplánovaných prác. Barcelona poďakovala držiteľom permanentiek za spoluprácu a pochopenie a dodala, že väčšina z nich bude presťahovaná do podobných či lepších sektorov, a len malá časť socios využila možnosť dočasného pozastavenia permanentky.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-09-20 00:34:36
je na case splacat ten nas obrovsky dlh. neviem co je to vobec za zvrateny napad, ze kazdy klub, alebo napr. aj stat musi fungovat s nejakym dllhom. akokeby neexistovalo slovo uspory, alebo investicie
2022-09-20 05:48:23
Letos se moc hezky obměnil kádr, ale doufám, že v příštích třeba 2-3 možná i 4 letech se bude tvrdě šetřit a především se budou prachy dávat na umoření dluhu. Třeba přijdou ňácí hráči, ale spíš mladí (do 10-20m) na oživení kádru.