Jordi Alba – ľavý obranca, ktorému sa už teraz prideľuje status legendy klubu, bol túto sezónu zdá sa definitívne pasovaný do role náhradníka. V hierarchii ho preskočil nádejný mladík Alejandro Balde a všetko nasvedčuje tomu, že viac herného času bude dostávať aj nová posila z Premier League Marcos Alonso. Aj napriek relatívne slušnej konkurencii na tomto poste sa však údajne Barcelona aj naďalej zaujíma o po hviezdneho obrancu Valencie.

Na začiatku sezóny Katalánci disponovali iba jedným skúseným ľavým obrancom. Počas leta však k Jordimu Albovi pribudol aj Marcos Alonso. Dvojicu skúsených defenzívnych hráčov dopĺňa Alejandro Balde, ktorý aktuálne na Spotify Camp Nou prežíva veľmi úspešné obdobie a teší sa dôvere, ktorú mu Xavi Hernandez prejavil. Dôležitosť ľavých obrancov v kádri Xavi nastavil zreteľne – Balde a Alonso sú v hierarchii pred rodákom zo španielskeho L´Hospitalet.

Aj napriek kvalitnej trojici krajných obrancov však podľa informácií katalánskeho denníka ARA športový riaditeľ FC Barcelona Mateu Alemany trvá na tom, že prioritou na ľavú stranu obrany je kapitán Valencie José Gayà. Alemany plánuje priviesť španielskeho beka do metropoly Katalánska v prípade, ak 27-ročný reprezentant Španielska nepredĺži onedlho končiacu zmluvu s Valenciou, uvádza ARA.

José Gayà je s FC Barcelona mediálne spájaný už dosť dlho. Javil sa ako dlhodobá náhrada za Albu. Blaugranas si však vzhľadom na svoju nelichotivú finančnú situáciu túto transakciu nemohli dovoliť. Aktuálne však kapitánovi Los Che plynie posledný rok kontraktu na Mestalle, čo znamená, že sa onedlho môže stať voľným hráčom. Ak by takáto situácia nastala, vedenie Barcelony sa podľa medializovaných informácií pokúsi získať hráča do svojich služieb.

Háčikom tohto prestupu môže byť okrem nezáujmu samotného hráča aj prítomnosť Jordiho Albu v kádri. Ak by aj vznikla dohoda ku spomínanému prestupu, Katalánci by sa v prvom rade museli zbaviť 33-ročného veterána. To sa zatiaľ javí ako mierne komplikované vzhľadom na to, že Alba už jednu ponuku na prestup odmietol – konkrétne obdržal ponuku od talianskeho Inter Milan na konci leta. Nedostatok herného času však Jordiho Albu môže presvedčiť Barcelonu opustiť, čo otvorí dvere futbalistovi Valencie.  

zdroj: barcauniversal.com / ara.cat / Transfermarkt
foto: Shutterstock
 
   

Diskusia

3 komentáre
2022-09-20 18:09:45
Alba - Balde ideální dvojice na další 2 roky. Alonso je tam už teď navíc
2022-09-20 18:14:50
Za Baldeho sme všetci radi a bodaj by zapadol do tímu do takej mieri, že už tam zostane a ani slabšia forma ho nedostane na hosťovanie a podobne, ale momentálne stále nie je top LB do veľkých zápasoch. To nie je viacmennej ani Alonso a Alba s jeho mentalitou von koncom tiež nie. Nechať si utiecť zadarmo Gayu/Grimalda by bola škoda. Alba to ma s odchodom po sezóne asi zrátané, len čo s Alonsom? 3 ľavých bekov nám až netreba.