Podľa médií Katalánci stále nezanevreli na Marca Asensia, španielskeho krídelníka pôsobiaceho v Reale Madrid. Aj napriek širokému kádru, ktorým hlavný kouč Blaugranas disponuje, neprestáva Barcelona pozorne sledovať dianie okolo rodáka z Malorky.

Marco Asensio v hlavnom meste Španielska neprežíva najlepšie obdobie. Jeho odchod zo Santiago Bernabéu bol počas posledného prestupového okna takmer na spadnutie, avšak krídelník neobdržal žiadnu adekvátnu ponuku, ktorá by ho prinútila Madrid opustiť. Preto naďalej oblieka farby Bieleho baletu.

Problémom je najmä minimálny priestor, ktorý Carlo Ancelotti poskytuje svojmu zverencovi v súťažných zápasoch. To núti Asensia pátrať po novom pôsobisku. S Los Blancos má platnú zmluvu už iba 9 mesiacov a v januári bude môcť slobodne vyjednávať s novým zamestnávateľom, uvádza Football España.

Novým pôsobiskom by podľa Mundo Deportivo mohla pre 26-ročného ofenzívneho hráča byť práve FC Barcelona. Na základe informácii španielskeho denníka predstavitelia katalánskeho klubu pozorne sledujú situáciu okolo Marca Asensia a pokúsia sa vyvinúť úsilie o jeho prestup na Spotify Camp Nou – samozrejme v prípade, že sa rozhodne Real Madrid opustiť. Barcelona považuje Asensia za hráča v najlepších rokoch, ktorý je všestranný a najmä schopný strieľať góly. Čerešničkou na torte je fakt, že by mohol Blaugranas posilniť zadarmo.

Španielske médiá pripomínajú, že FC Barcelona sa už raz v minulosti pokúsila zlákať Asensia do svojich služieb. Vtedy ešte pôsobil v RCD Mallorca. Vedenie Barcelony vtedy bolo veľmi blízko k dosiahnutiu vzájomnej dohody, avšak Real Madrid celý proces narušil a hráča nakoniec získal na úkor Kataláncov.

Problémom celého prestupu však môže byť skutočnosť, že konkurencia v barcelonskej ofenzíve je porovnateľná s tou u Los Blancos. Ak Asensio nedostával k dispozícii herné minúty vo farbách Realu, všetko nasvedčuje tomu, že v rovnakej situácii by sa mohol ocitnúť aj v katalánskom klube.

zdroj: football-espana.net / mundodeportivo.com
foto: Shutterstock 
   

Diskusia

2 komentáre
Marco01 Premium
2022-09-20 15:30:58
Prave kridlo...kde mame Raphinhu a Dembeleho...novinari zase vymyslaju ked je repre pauza...